Oricât de impresionante sunt civilizațiile incașă, mayașă sau etiopiană, descoperite în ultimii ani prin călătoriile Garlic Trips și în care revenim mereu cu drag, n-am fi putut amâna prea mult întâlnirea cu cea mai veche dintre civilizațiile lumii – cea a Egiptului Antic. Asta mai ales acum, în aceste vremuri incerte de pandemie, când opțiunile de călătorie în lume sunt, oricum, foarte restrânse. Posibilitatea deplasării cu un zbor charter din Timișoara la Hurghada,unde regulile de distanțare socială se pot respecta fără probleme, unde avem atâtea locuri interesante de vizitat și unde e cald și bine, ne-au convins că putem relua seria aventurilor cu iz de Usturoi cu un al doilea episod în Egipt!

Egiptul ne va întâmpina cu monumentele sale magnifice, cu deșertul întins și beduini, cu trecutul său îndelungat și oameni primitori, iubitori de povești. Cu morminte acoperite de nisip, piramide austere și falnice temple faraonice, Egiptul va scoate la iveală exploratorul din fiecare dintre garlici.

Vom călători în Valea Reginelor din Luxor, unde a fost dezgropat mormântul lui Tutankhamun, vom vizita descoperirile sclipitoare din Muzeul Egiptean din Cairo, vom admira piramida lui Keops de la Giza și misticul Sfinx, vom lua la pas orașul vechi din Hurghada, ne vom aventura pe cămile în deșert, servind un ceai cu beduinii și ne vom scufunda în apele turquoise din Marea Roșie printre corali superbi și pești colorați.

PERIOADA

26.03.2021 – 02.04.2021

TERMEN DE ÎNSCRIERE

13.02.2021, în limita locurilor disponibile

Ziua 1.  Sosire și acomodare în Hurghada

Dimineața (la o oră stabilită ulterior, când operatorul va avea orele exacte de zbor) va avea loc întâlnirea grupului de turiști cu însoțitorul de grup (reprezentantul agenției Garlic Trips) în aeroportul Traian Vuia din Timișoara pentru efectuarea de check-in pentru zborul charter cu compania TAROM. 

Sosirea în Hurghada va fi în cursul după-amiezii. După operațiunile vamale și preluarea bagajelor, grupul garlicilor va fi transferat cu un transport privat la cazarea hotelului Long Beach (durata este de aprox. 45 minute). Este unul dintre cele mai bune hoteluri din Hurghada, chiar dacă are numai 4 stele. Facem check-in în camere, iar programul pentru restul zilei este liber. 

Ziua 2.  Mega Safari în deșert

Prima parte a zilei are un program liber, putându-se opta pentru un program de relaxare și snorkeling pe plaja hotelului. În jurul prânzului vom pleca, îmbarcați în jeep-uri, către deșertul din apropiere de Hurghada. Pe acolo ne vom distra conducând ATV-uri și buggy-uri printre dune de nisip, iar mai târziu vom ajunge într-o comunitate de beduini, împreună cu care vom servi un ceai, o shisha, un barbeque și vom sta la povești. Vom mai petrece timp până la apus, după care revenim la hotelul din Hurghada în jur de ora 20. 

Ziua 3.  Luxor și Valea Reginelor

Programul excursiei la Luxor (aprox 300km, 4h) va începe devreme, în jur de ora 07 AM și se va întinde pe durata întregii zile. Vom vizita impresionanta Valea Reginelor, cu templul Hatshepsut și Karnak și Coloșii lui Memnon. Vom traversa simbolic și Nilul, apoi ne vom opri la un atelier de manufacturare a papirusului. Va fi o zi plină, dar foarte frumoasă.

Ziua 4.  Snorkeling în Marea Roșie

În prima parte a zilei vom face un tur prin orașul vechi din Hurghada, vizitând piețe, magazine sau moschei. În a doua parte a zilei vom face o excursie pe Orange Bay pentru puțină plajă și câteva sesiuni de snorkeling. Alternativ, unii dintre noi pot opta pentru scufundări, desigur, alături de un instructor local care cunoaște bine spot-urile bune de diving din zonă. Prânzul îl vom servi pe barcă, urmând să fim înapoi la hotel până la ora cinei.

Ziua 5.  Piramidele din Cairo

Pentru că avem de parcurs o distanță mare (de peste 400km, aproximativ 7h), vom pleca foarte devreme, în jur de ora 3AM către capitala Cairo, unde vom ajunge în jurul orei 10. Vom vizita piramidele din Giza și Sfinxul și ne vom opri la Muzeul de Egiptologie din Cairo, situat în celebra piață Tahrir. După prânz, vom reveni înapoi, ajungând în jur de ora 22.30 în Hurghada.

Ziua 6. Plajă și relaxare

După-amiaza vom avea program liber de plajă și baie în mare, căci doar tot temperaturi scăzute ne vor aștepta acasă la întoarcere. Cei care mai doresc încă o sesiune de scufundări, o pot face opțional în această zi. Seara ne propunem să o încheiem cu multă voie bună și câteva pahare de vin, cu briza mării și sub clar de lună.

Ziua 7. Hurghada old town

Vom face o vizită orașului vechi din Hurghada, colindând piețe, străduțe, moschei, deprinzând tehnica negocierii, atât de caracteristică culturii egiptenilor, după care vom face liniștiți cumpărături la preț redus. Alina, cea care cunoaște deja secretele unei interacțiuni autentice și constructive cu localnicii, ne va ghida în acest sens

Ziua 8.  Plecare spre casă

Dis-de-dimineață facem check-out la cazare și ne transferăm la aeroport pentru îmbarcarea în avionul spre Timișoara. Aventura garlicilor în Egipt s-a încheiat.

* Toți pasagerii curselor aeriene care intră în Egipt  trebuie sa prezinte un rezultat negativ PCR de Coronavirus (tradus în limba engleză sau arabă), efectuat cu maxim 72 de ore înainte de călătorie, rezultatul căruia trebuie sa fie emis cu maximum 48 ore înainte de călătorie! 

*Pentru a călători în Egipt este nevoie de pașaport valabil cel puțin 6 luni de la data inrării în Egipt.

*Zborul Timisoara – Hurghada – Timisoara este fără catering la bord (se oferă doar apa, datorită noilor măsuri legate de pandemie). La retur este obligatorie infolierea bagajelor de cala, aceasta fiind responsabilitatea pasagerilor. Aeroportul din Hurghada dispune de aparat de infoliat (cost aproximativ: 5 EUR / bagaj).

*La sosirea pe aeroportul din Hurghada (guvernoratul Red Sea), turistii români sunt scutiți de obținerea vizei de intrare pe teritoriul egiptean (până la 30 aprilie 2021)

STILUL CĂLĂTORIEI

cultură/aventură/relaxare

TRASEU

Hurghada-Luxor-Cairo-Hurghada

PARTICIPANȚI

10-18 persoane

PREGĂTIRE FIZICĂ

Condiție fizică medie

PREȚ

Costul călătoriei este de 450 euro.
Prețul este valabil pentru un early-booking până la data de 02.02.21, după care poate crește în funcție de gradul de ocupare al tur-operatorului care efectuează cursa charter și de disponibilitatea locurilor de cazare.

CONDIȚII DE PLATĂ
  • Un avans de 135 euro se achită la înscriere, imediat după formarea grupului;
  • Restul sumei se achită până în data de 22.02.2021.
PREȚUL INCLUDE

– Biletul dus-întors cu zbor charter (direct) pe ruta Timișoara-Hurghada;

– Taxele de aeroport și bagaj de cală de 20kg și un bagaj de mână de 5kg;

– Transferul de la aeroport la hotel și retur;

– Cazarea in camere twin pe toată perioada călătoriei de 7 nopți în regim all-inclusive (3 mese pe zi) la hotelul Long Beach **** sau similar din Hurghada;

– Însoțitor de grup pe toată durata călătoriei din partea agenției Garlic Trips.

 

PREȚUL NU INCLUDE

– asigurarea de călătorie (obligatorie) și asigurarea storno (opțională, dar recomandată pentru a putea fi despagubit în cazul îmbolnăvirii cu covid19 înainte de călătorie și care trebuie achiziționată în ziua în care se achită pachetul turistic) – aproximativ 30 euro/pers;

– excursia la Orange Bay 35 eur/pers; Grand Safari 40 eur/pers; excursia la Luxor 80 eur/pers; excursia la piramidele din Cairo 85 eur/pers.

– ciubucurile pentru ghizi si soferi – aproximativ 4 euro/zi/pers.

Turele Garlic Trips sunt concepute pentru oameni prietenoși, cu bun simț și cu drag de aventură. Prin urmare, îmi rezerv dreptul de a-i selecta pe cei care urmează să ia parte la călătoriile mele.  

Pentru înscrieri sau dacă aveți întrebări și doriți să aflați mai multe detalii, puteți să îmi scrieți pe adresa  [email protected].

null
Explore our stories

Land of Fire and Ice – Islanda – Tur 2021

O călătorie în Islanda îți oferă posibilitatea de a descoperi lucruri pe care nu le poți găsi în alte părți [...]

Tripping to the land of ice and fire – Iceland

For travelers searching for out-of-the-ordinary experiences, the sublime landscapes of Iceland with geysers, glaciers, and active volcanoes, are a true [...]