8

Din 2016 încoace, de la prima incursiune a mea pe urmele incașilor, am organizat în Peru mai multe ture de grup Garlic Trips. Fiecare dintre aceste aventuri ne-a ieșit fabulos, ne-a creat amintiri de o viață, a legat prietenii ce durează și-n prezent și ne-a deschis noi perspective.

Împreună cu prietenii Garlic, am gustat din fusion-ul unic al aromelor bucatariei peruane, am admirat arhitectura în stil colonial și superbele biserici catolice ale orașelor peruane, am asistat de aproape la zborul condorilor deasupra celui mai adânc canion din lume, am vizitat satele incașe din Valea Sacră, ne-am perindat pe straduțele încărcate de istorie și mister din Cusco, am înnoptat în casele localnicilor din comunitatea Quechua pe lacul Titicaca și am ramas învăluiți în ambianța fascinantă a sanctuarului de la Machu Picchu.

În 2023 vom derula incă un episod peruan, iar dacă doriți să fiți părtași, vă promit că va fi unul de poveste!

PERIOADA

17.04. – 01.05.2023
Data de începere a călătoriei este variabilă cu câteva zile și va fi confirmată ulterior.

TERMEN DE ÎNSCRIERE

Cu 120 de zile înainte de data plecării, în limita locurilor disponibile

STILUL CĂLĂTORIEI

arheologie/ off-road/  cultură/ hiking/ spiritualitate

oznor

Ziua 1 – Viena/Budapesta – Lima
Traseul de 14 zile începe în capitala țării, Lima, această prima zi fiind una pentru odihnă și acomodare cu fusul orar,  fiind obositi dupa un zbor lung cu o escală.

Ziua 2 – Lima – Cusco – Ollantaytambo

După micul dejun la hotel, în jur de ora 9AM, facem o plimbare pe faleză să simțim briza oceanului, în Miraflores, cochetul și elegantul cartier al Limei. Saul, ghidul nostru peruan, ne va acompania și ne va ajuta să înțelegem mai bine orasul acesta cosmopolit al Americii de Sud. În jur de ora prânzului, după check out la cazare, ne trasferăm la aeroport pentru zborul de amiază spre Cusco. De aici ne transferăm în regim privat cu mini-bus și ghid local la Ollantaytambo (aprox. 1.5 ore), unde petrecem două nopți.  Avem timp de relaxare și pentru cină.

Ziua 3 – Ollantaytambo
După mic dejun ne începem ziua cu o plimbare prin micuțul orășel (2800m altitudine) cu ghidul nostru local, Hubert. Facem și un hike scurt (45 min), dar solicitant din punct de vedere fizic, până la ruinele arheologice Inka Watana. Programul de amiază, după prânz, include o excursie la spectaculoasele piscine cu sare Salinera Maras. Pe seară avem program liber.

Ziua 4 – Ollantaytambo – Aguas Calientes
În această zi plecăm către Aguas Calientes – tabăra de explorare a situl Machu Picchu. Îmbarcați într-un mini-bus privat, pornim la drum în jur de ora 8AM, pe serpentinele munților până la 4800 metri. Coborâm la 2100m până la Hidroelectrica, locul unde, în jur de ora 3PM, vom lăsa mașina și vom începe un treking de dificultate mică (11 km, 3 ore) printre văile munților până la Aguas Caliente. Înnoptăm aici 2 zile.

Ziua 5 – Aguas Calientes – situl Machu Picchu – Aguas Calientes
Ne trezim devreme și in jur de ora 7 urcăm cu busul la poarta de intrare în sit. Indiferent de vremea pe care o prindem, locul este absolut sublim si cred ca nu exista individ pe lumea asta care, ajuns aici, să nu fi rămas impresionat cu adevărat. Avem timp pănă la ora 12 să ne bucurăm de Machu Picchu. La întoarcere în Aguas Caliente vom face o drumeție prin junglă, o coborâre de aproximativ o oră, destul de lejeră. Mai departe programul zilei este liber, putându-se opta pentu o relaxare la băile termale locale.

Ziua 6 – Aguas Caliente – Cusco
Revenim cu trenul panoramic la Ollantaytambo, ne preluăm bagajul mare lăsat la cazare în urmă cu 2 zile și continuăm drumul cu mini-busul la Cusco. Check-in la cazare și walking tour cu ghid local. Arhitectonicul Cusco are străzi înguste, biserici splendide și clădiri impresionante lăsate de incași, un interesant muzeu de coca si nu numai…sunt multe de văzut și de făcut în Cusco! Aici ne aflăm la aproximativ 3300 metri altitudine.

Ziua 7 – Cusco
Este o zi de relaxare sau…foarte activă pentru cei care doresc să vadă renumitul munte Curcubeu. Acolo se pleacă dimineața devreme, în jur de ora 4AM. Drumul până la poalele muntelui dureaza aproximativ 3-4 ore, iar de acolo se începe drumeția către partea spectaculoasă și colorată a muntelui, până la aproximativ 5200 metri. Întoarcerea înapoi in Cusco are loc undeva in jur de ora 5PM. Atentie, insa, este o altitudine mare si care poate crea neplaceri si discomfort din aceasta cauză, așa că este nevoie de chibzuință înainte de a decide dacă vă doriți experiența de pe Rainbow Mountain (5200 metri altitudine).

Ziua 8 – Cusco-Puno
Devreme, după micul dejun, în jur de ora 7.30 plecăm cu busul de linie spre Puno. Drumul este pitoresc și destul de lejer. În jur de ora 15-16 suntem ajuns pe malurile lacului Titicaca. Suntem la 3800 metri. După check in la hotel facem o plimbare prin oras și încercăm mâncarea locală (aici în mod tradițional se mănâncă porc de guineea).

Ziua 9 – Cusco – Insula Uros – Insula Amantani

Un minibus ne va face transferal în port unde ne așteaptă barca pentru călătoria pe lacul Titicaca. Mai întâi vizităm insula plutitoare Uros cu ai sai haioși locuitori. Pe după-masă ajungem pe insula Amantani (după un drum de aprox 3 ore cu barca). Acolo vom fi primiți de locuitorii săi Quechua, descendenți ai incașilor, care ne vor servi o masă tradițională locală. Facem o plimbare de 1 ora până la punctul cel mai înalt de pe Amantani (un loc pentru ceremoniile Pacha Tata si Pacha Mama) pentru a vedea apusul de soare. Pe seară avem parte și de un chef cu o trupă de muzică live, ce au în repertoriu șlagare locale 🙂

Ziua 10 – Amantani-Taquile-Puno
Trecem și pe insula Taquile, unde vom putea cunoaste locuitorii sai de etnie Quechua si Aymara. Insula are priveliști superbe care merită admirate de pe traseul de aproximativ o oră pe care il facem de pe o parte pe alta a insulei. După masa de prânz, ne urcăm în barcă pentru ultima bucată de drum spre Puno unde mai petrecem încă o noapte.

Ziua 11 – Puno – Arequipa
În jur de ora 8, după micul dejun, ne transferăm cu busul de linie la Arequipa, pe un traseu pitoresc cu vulcani sămeți de peste 6000 de metri. După-masa ajungem deja la cazare și avem program liber de relaxare în a doua parte a zilei.

Ziua 12 – Arequipa

Suntem la 2300 metri in Arequipa, soarele încă arde tare pe timp de zi, dar serile sunt răcoroase. Supranumit și ‘Orasul Alb’, datorită pietrei albe vulcanice de la poalele vulcanului Misti (5820 m) folosită la constructia clădirilor sale, Arequipa este locul potrivit pentru a ne relaxa. Ne plimbăm pe străzile orașului și în piațetele sale cu arhitectură în stil baroc, cu catedrale și mănăstiri vechi pline de istorie și poveste. Opțional, se poate face un day-trip (plecare în jur de ora 4AM, revenit în jur de ora 5PM) la canionul Colca, pentru o experiență cu adevărat deosebită – zborul condorilor andini deasupra canionului

Ziua 13: Arequipa – Lima

După mic dejun ne transferăm la aeroport pentru zborul spre Lima, unde ajungem după-masa. Check-in la cazare și program liber.

Ziua 14 – Lima – Viena/Budapesta

Nu putem pleca din Peru fără să fi încercat un ceviche în Lima! E vorba de un pește crud marinat în suc de lămâie cu cartofi și porumb, alături de un pisco sour – un cocktail alternativă la vecinii săi caipirinhas și mojito, un ‘musai’ pentru oricine ajunge in Peru. Ne râmăne timp și pentru shopping sau pentru o vizită în centrul vechi al Limei unde putem vizita catacombele din biserica San Francisco, un loc foarte interesant al orașului. Mai servim un pisco sour și abia apoi ne transferăm spre aeroport pentru zborul spre casă. Aventura garlicilor peruanos s-a incheiat aici.

TRASEU

Lima – Cusco – Ollantaytambo – Aguas Calientes – Machu Picchu – Aguas Calientes – Cusco – Puno – Uros – Amantani – Taquile – Puno – Arequipa – Lima

PARTICIPANȚI

18-22 persoane

PREGĂTIRE FIZICĂ

Condiție fizică bună

PREȚ

Costul călătoriei este de 2580 EUR de persoană.
Tariful este valabil astăzi 15.11.22 și poate suferi modificări.

CONDIȚII DE PLATĂ
 • un avans de 1000 EUR se achită la înscriere, imediat după formarea grupului;
 • restul sumei se achită astfel: 500 EUR până la data de 15.01.23, 500 EUR până la data de 15.02.23 și 580 EUR până la data de 15.03.23.
PREȚUL INCLUDE
 • Biletul de zbor cu escală dus-întors Viena-Lima cu bagaj de mână de 55-37-23 cm plus o geantă de mărimea unui laptop, în total în greutate de 12 kg;
 • Biletele de zbor pe ruta Lima-Cusco și Arequipa-Lima cu bagaj de cală de 15kg;
 • Toate transferurile între aeroporturi și locațiile de cazare;
 • Transportul intern pe toată durata călătoriei în microbuze private sau cu busuri de linie, conform itinerariu;
 • Cazarea pe toată durata călătoriei, în camere de câte două sau trei persoane, la hoteuri de 2 și 3 stele, în locațiile din itinerariu; 2 nopți în Lima, 2 nopți în Ollantaytambo, 2 nopți în Cusco, 2 nopți în Puno, 2 nopți în Arequipa, 1 noapte pe insula Amantani;
 • Micul dejun în fiecare zi la cazare;
 • Un tur ghidad al cartierului Miraflores;
 • Un tur ghidad al orașului Ollantaytambo;
 • Un tur ghidad al orașului Cusco;
 • Biletul de intrare în situl de la Machu Picchu;
 • Biletele de bus pentru urcarea de la Aguas Caliente la Machu Picchu;
 • Bilet de tren panoramic pe ruta Aguas Caliente – Ollantaytambo la întoarcere de la Machu Picchu;
 • Bilete de intrare la Salina Maras;
 • Excursia cu barca de 2 zile/1 noapte pe lacul Titicaca pe insulele Uros, Amantani și Taquile;
 • Însoțitor de grup (ghid de turism atestat) din partea agenției Garlic Trips pe toată durata călătoriei.
PREȚUL NU INCLUDE
 • Asigurarea medicală de călătorie – obligatorie și asigurarea storno (facultativă);
 • Prânzul, cina, băuturile (în medie prețurile pentru mâncare în Peru sunt comparabile cu cele din Romania);
 • Ciubucurile pentru ghizi și șoferi – aprox. 25 euro/persoană;
 • Alte servicii nemenționate în program, cum ar fi excursia la Rainbow Mountain (40-50 EUR/persoană) sau excursia la Canionul Colca (30-40 EUR/persoană).

Este nevoie de un pașaport valabil cu cel puțin 6 luni înainte de data de întoarcere. Nu este nevoie de viză turistică pentru cetățenii români pentru intrarea pe teritoriul statului Peru.

17861692_1400640153329455_2688390474983515783_n

Turele Garlic Trips sunt concepute pentru oameni prietenoși, cu bun simț și cu drag de aventură și care acceptă provocarea de a ieși din zona de confort a unui stil de călătorit clasic.

Pentru înscrieri sau dacă aveți întrebări și doriți să aflați mai multe detalii, puteți să îmi scrieți pe adresa  [email protected].

null
Explore our stories

Witnessing the carnival in Lima

Peru celebrates carnivals since ancient times. Every February, all around the country displays a street show full of splendor, with [...]