Continentul care îmi stârnește cel mai mult interesul și care mă provoacă necontenit în a-l descoperi, este de departe Africa. Consider ca este locul în care poți învăța foarte multe de la oameni modești, dar totuși plini de energie și cu poftă de viață.

În mod cert colțul acesta de lume are ceva deosebit, care merită descoperit, cunoscut și apreciat prin prisma propriei experiențe, o experiență provocatoare, care îți poate schimba multe din percepțiile despre lume, oameni, valori, dar mai ales despre condiția ta umană. Căci așa mă întorc eu de fiecare dată din Africa, ale cărei secrete le-am întrezărit cu

curiozitate în ultimii cinci ani cu precădere, în Tanzania, Kenya, Uganda, Rwanda, Senegal, Gambia; dintre toate aceste ținuturi cel mai mult m-a mișcat Etiopia. Nu doar spiritualitatea oamenilor de acolo ci și locurile absolut superbe, peisajele rupte parcă dintr-o altă lume, dar mai ales particularitățile fascinante ale istoriei și culturii abisine. De aceea îmi propun să revin și cu alți călători dornici să-i descopere farmecul aparte; așadar, prin călătoria propusă vreau să împărtășesc cu voi tot ceea ce am găsit eu în Etiopia – cultură, istorie, spiritualitate, sălbăticie și unicitate.

Nu va fi un periplu ușor, pentru confortul oricui, ci mai degrabă o aventură unică pentru cei care au călătoria in suflet. Vom străbate drumuri lungi și prăfuite, tărâmuri care clocotesc la propriu, altele la figurat, dar și unele dintre cele mai autentice regiuni tribale ale Africii Negre, ce își păstrează obiceiurile ancestrale; este o adevărată incursiune antropologica, o călătorie în timp ce ne permite să descoperim cum trăia majoritatea populației de pe continent în vremea Marilor Descoperiri Geografice.

Vom vedea locuri sacre, cum ar fi bisericile săpate în piatră de la Lalibela sau cele din zona Tigray. Vom ajunge într-un ținut desprins din lume – depresiunea Danakil, aflată la 100 de metri sub nivelul mării, poate cel mai fierbinte ținut de pe Pământ (cu o temperatură medie de 34,4 grade Celsius), cu gheizere, lacuri galbene sau verzi fosforescente, vulcani în erupție și culori halucinante.

Vom petrece timp cu localnicii zonelor pe care le vizităm; vom încerca să-i cunoaștem, măcar puțin, ascultându-le gândurile si poveștile.

PERIOADA

24.08.2019 – 06.09.2019
Data de începere a călătoriei este variabilă cu o zi sau două, în funcție de conexiunile zborurilor

TERMEN DE ÎNSCRIERE

1 iunie 2019, în limita locurilor disponibile.

STILUL CĂLĂTORIEI

aventură/ wild life/ off-road/  triburi

TRASEU

Addis Abeba – Lacul Omo – Turmi – Jinka – Addis Abeba – Mekele – Tigray – Lalibela – Addis Abeba

PARTICIPANȚI

8 – 10 persoane

PREGĂTIRE FIZICĂ

Condiție fizică bună

ZILELE 1 – 2
Așadar, călătoria Garlic Trips va începe în Addis Abeba, de unde chiar în prima zi, după micul dejun pe care îl vom lua într-unul din restaurantele faine din oraș, vom zbura la Arba Minch – poarta de intrare în Valea Omo.

Două nopți vom sta într-un lodge inedit, înconjurat de un peisaj superb. De pe terasa sa vom admira lacul Chomo (a doua zi mergem pe el cu barca să dăm binețe hipopotamilor și crocodililor) și unde în timpul meselor vom avea străjeri care să ne apere de atacul maimuțelor, ce vor atenta cu nonșalantă la merindele noastre.

ZILELE 3 – 5
Zilele trei, patru și cinci (două nopți, una în Turmi, alta în Jinka) le petrecem în Valea Omo. Vom vizita triburile acestui teritoriu de legendă al Etiopiei și îi vom descoperi religiile animiste, limbile, obiceiurile, curiozitățile, particularitățile fascinante ale acestora: ritualurile de trecere specifice precum renumitul “bull jumping” ale tribului Hammer; tradiția femeilor Mursi de a-și înfige în buze farfurii ceramice pictate; destoinicia arhitectonică a tribului Dorze cărora le mănâncă termitele casele; modul în care cei din tribul Karo își „tatuează” pielea în nuanțe deschise, creând adevărate opere de artă..

Vom bea cafeaua locală dis-de-dimineață cu hammerii, preferații mei, într-una din colibele lor. Vom ajunge și în tribul Basahsa, unul mai liniștit cu oameni foarte primitori, unde vom mânca un porumb barbeque și le vom cunoaște mai bine traiul și obiceiurile.

Vom ajunge înapoi în civilizație în Addis Abeba la sfârșitul celei de a cincea zi, unde vom rămâne o noapte înainte de a zbura către nordul țării.

ZIUA 6
Mai departe, în a șasea zi a călătoriei vom zbura la Mekele, la doi pași de granița (închisă) cu Eritreea, de unde ne începem incursiunea în nord.

Mai întâi vom ajunge în Danakil – unul dintre cele mai fierbinți și spectaculoase locuri de pe Pământ. Vom putea admira lacuri sărate, deșertul alb sărat și munți de sare. Până seara ajungem într-o altă zonă de poveste – zona Tigray.

ZILELE 7 – 8
În zilele șapte și opt vom vizita minunatele biserici sculptate în monoliți din această parte a Etiopiei. La unele dintre acestea putem ajunge doar cu ajutorul alpiniștilor de serviciu – bătrâneii sătulețelor care ne vor întinde frânghii și ne vor susține cu palmele când urcăm stâncile până la cele mai izolate biserici din lume. Întâlnirile cu preoții au fost pentru mine momente de regăsire de sine, momente care au rămas în suflet. E posibil să ne rămână timp și pentru alte drumeții lejere în munții din împrejurimi.

ZIUA 9
În ziua a noua vom reveni în Mekele de unde a doua zi vom străbate munți și văi până în faimosul Lalibela.

ZILELE 10 – 11
Zilele zece și unsprezece le petrecem, deci acolo. Demult, Regele Libela dorea ca orașul să fie o a doua Țară Sfântă – un loc de rugăciune pentru pelerinii care nu puteau ajunge în Ierusalim – așadar a ordonat construcția acestor minunate lăcașe de cult.

ZIUA 12
În ziua a douăsprezecea vom zbura la Addis Abeba pentru că orașul încă ne poate oferi momente interesante Amica Nigisti, ghid de turism din Addis, ne va ajuta să simțit adevăratul puls al orașului. Petrecem seara la un restaurant cu muzică și dans tradițional etiopian și vom mânca injera cu mâinile, așa cum o fac ei.

ZIUA 13
Ziua treisprezece are program liber de relaxare, aceasta fiind și ultima zi a călătoriei noastre din Etiopia. Seara târziu plecăm spre aeroport și zburăm spre casă. Nigisti vine să ne îmbrățișeze încă o dată și să ne lase zâmbetul ei, ca amintire pentru acasă.

PREȚ

Costul călătoriei este de 2300 euro.
Prețul este aproximativ, depinzând de variațiile costurilor de zbor

CONDIȚII DE PLATĂ
 • un avans de 850 euro se achită la înscriere, imediat după formarea grupului;
 • restul sumei se achită până la 1 iulie.
PREȚUL INCLUDE
 • Biletul de zbor dus-întors Viena – Adddis Ababa cu bagaj de cală inclus;
 • Biletul de zbor pe rutele Addis Ababa-Arba Minch, Jinka-Addis Ababa, Addis Ababa-Mekele, Lalibela-Addis Ababa cu bagaj de cală inclus;
 • Toate transferurile între aeroporturi și locațiile unde suntem cazați;
 • Transportul intern pe toată durata călătoriei, în microbuze private sau jeep 4×4, conform itinerariului;
 • Cazarea pe toată durata călătoriei, în camere de câte două sau trei persoane, la lodge-uri, pensiuni și hoteluri, în locațiile din itinerariu, pe durata celor 13 zile (12 nopți);
 • Micul dejun în fiecare dintre locațiile în care stăm;
 • Un tur ghidad în Addis Ababa;
 • Excursie de jumătate de zi pe lacul Chomo;
 • Excursiile la triburile din valea Omo cu auto, șofer și ghid local;
 • Excursia de o zi în Depresiunea Darnakil cu jeep 4×4, șofer și ghid local;
 • Excursiile la trei biserici din zona Tigray cu auto, șofer și ghid local;
 • Un tur ghidat al bisericilor de la Lalibela cu ghid local;
 • Însoțitor de grup, adică eu – Ovidiu Balaj (ghid național autorizat).
PREȚUL NU INCLUDE
 • Viza turistică pentru Etiopia (aproximativ 50 euro),
 • Biletele de intrare în parcurile naționale vizitate (aproximativ 40 euro/persoană),
 • Biletele de intrare la bisericile din Lalibela (45 euro/persoană),
 • Ciubucurile pentru șoferi, ghizi, șefi de trib etc, pe toată durata sejurului (aproximativ 150 euro/persoană)
 • Asigurarea medicală de călătorie obligatorie (aprox 25 euro) și asigurarea storno (facultativă);
 • Prânzul, cina, băuturile sau alte servicii nemenționate în program.

Este nevoie de un pașaport valabil cu cel puțin 6 luni înainte de data de întoarcere din Etiopia.

Turele Garlic Trips sunt concepute pentru oameni prietenoși, cu bun simț și cu drag de aventură. Prin urmare, îmi rezerv dreptul de a-i selecta pe cei care urmează să ia parte la călătoriile mele.  

Pentru înscrieri sau dacă aveți întrebări și doriți să aflați mai multe detalii, puteți să îmi scrieți pe adresa  [email protected].

null
Explore our stories

Land of Fire and Ice – Islanda – Tur 2021

O călătorie în Islanda îți oferă posibilitatea de a descoperi lucruri pe care nu le poți găsi în alte părți [...]

Safari și plajă în Kenya – tur iunie 2021

Kenya a fost prima țară din Africa în care am pus piciorul, undeva prin 2013 și care m-a impresionat de [...]

Călătorie în Egiptul antic – tur martie 2021

Oricât de impresionante sunt civilizațiile incașă, mayașă sau etiopiană, descoperite în ultimii ani prin călătoriile Garlic Trips și în care [...]

Tripping around the arctic fjords

This is a photo article by Georgiana Mazilu, a photographer and Garlic friend who joined our trip to the Lofoten [...]

Destination – Isla Mujeres

Just a 20-minute boat ride away from the busy Cancun will get you to a funky little island with white [...]

Lofoten’s special flavor

After gazing at dazzling Northern Lights in Tromso, I traveled to Norway's most savory islands - Lofoten. Some time ago [...]

Tripping to the land of ice and fire – Iceland

For travelers searching for out-of-the-ordinary experiences, the sublime landscapes of Iceland with geysers, glaciers, and active volcanoes, are a true [...]

Singapore, a seductive blend of society

From elegant temples and tropical parks to shiny skyscrapers and fragrant medicinal shops, Singapore has an enticing blend of traditional [...]

Strolling around the streets of Havana

A few months after Cuban leader Fidel Castro's death, Garlic Trail went back to Cuba along with 7 friends. Photographer Remus [...]

Chefchaouen, Morocco – Beyond the Blue

It was time to leave Marrakech. Thanks to my Moroccan friend, who hosted and accompanied me for 7 days in [...]

A trip to the dragon’s island – Komodo

"I own nothing, but I have everything”, an Indonesian tells me. It was just a few days after school graduation, [...]

When you become a world citizen

Stonetown story was over, for now. But our journey didn't stop there, it kept unfolding new adventures before us as [...]

Gazing up at the Northern Lights in Norway

Gazing up at the Northern Lights (Aurora Borealis) is one of the most spectacular nature's show that humans can witness. [...]

Havana – an overview

1. Transportation Traveling around in Cuba can be extremely cheap, or quite expensive, depending on your choices. You can get [...]

A dance with a morena in the streets of Havana

The Cubanos have the romance in them. If sidewalks could write, then Malecon would have wonderful stories to tell. You [...]

The high road: crossing the Andes by bus

In my last day in Argentina, I embarked on one of the most scenic journeys a traveler can ever have in [...]

Journey through the Andes – Devil’s Throat

The Argentinian  journey across the Andes from Humahuaca to Tilcara is showcasing magnificent scenery.  It looks like all the intense [...]

Trippin’ to Serranias del Hornocal, Argentina (part 2)

A five hours bus ride from Salta brings me to Humahuaca, a village situated at 3012 meters high in the [...]

Unknown paradise of Khao Sok, Thailand

This article was written by Ng Siew Cheng, my Malaysian friend, whom I met in 2009 in Kuala Lumpur.  She [...]

Momente la drum, cu Sori Ţigăeru

Numai ce am ajuns ieri in Cusco, după o călătorie în Chile și Bolivia și primesc un mail cu un [...]

Trippin’ to Serranias del Hornocal, Argentina

After a night spent in Salta where I flew directly from Buenos Aires, I woke up early to go to [...]

How I fell in love with Maria

It’s been nearly 160 km and 24 hours since I left Vinales, and, still, I didn’t reach Maria la Gorda. [...]

Hitchhiking and searching for Maria – part 2

“If you want, you can sleep in my house”, I was told by the only passenger left on the bus. [...]

Hitchhiking and searching for Maria

Hitchhiking in Cuba offers a good opportunity to learn how Cubans really are and how they deal with their daily [...]

Riding through the Silent Valley of Vinales

Valle de Vinales is where the Cuban tobacco farmers create the most famous and fragrant cigars in the world. The [...]

Tripping on Strada dell’olio in Italy

Recently I noticed how my girlfriend Ines, got seriously hooked on olive oil which has become our kitchen’s primary ingredient. [...]

How did I end up moving on an island?!

When it's your first time to get away on a 'postcard' island, you might think that is the place you [...]

Visualising the majesty of Ayutthaya kindom

Ancient ruins with headless Buddhas and crumbling, but beautiful temples offer a glimpse into the glorious past of what used [...]

A cemetery tale: Europeans grieves, Chinese might feasts

This article was written by Ng Siew Cheng, my Malaysian friend, whom I met in 2009 in Kuala Lumpur.  She [...]

So how many buffaloes would I get to marry a local?

In the Minangkabau Indonesian ethnic group, the woman is the one who “buys” the man in the marriage process. So [...]

Angkor’s soul, Cambodia. About love and prejudgment

I was wandering through Angkor Wat, trying to figure out my direction, when, all of a sudden some monks appeared [...]

The mysterious Maya ruins from Tulum

Spectacularly located on a cliff overlooking the turquoise waters of the Caribbean Sea, the archaeological site from Tulum, is a [...]

Diving into the paradox–the aquatic desert of Lençois

This place is as strange as its name, and it came our way unexpectedly. I was travelling for a few [...]

What does Chinese and Japanese have in common?

On a journey on a ferryboat from Shanghai to Osaka, I met a Japanese professor with a background of 15 [...]

Osaka – things to know before you go

Almost the signature landmark for visitors, Dotonburi is the place where Osakans come to celebrate the good times and to [...]

Amigo, buy yourself some cigars while in Cuba

Cuba’s capital is something else. It combines the sun, the sea, history and art, the old with the new, and [...]

Lost and found in the labyrinth of Stonetown, Zanzibar

The ancient maze of narrow streets up Zanzibar's "Old Town", once the historic centre of ivory, gold and slave trade, [...]

Cabo Polonio, Uruguay. A journey back in time

I was quite surprised when we booked - this time in advance - a room in Cabo Polonio, for more [...]

Stone Town, Zanzibar – know before you go

Zanzibar's blend of aromatic spices, vibrant colors and cultural heritage is present everywhere in the narrow streets of Stone Town, the [...]

Joom Reab Sou from Cambodia

I tried not to be an intruder, I tried to avoid a simple tourist perspective. The kids are not exhibitors - that [...]

Hakuna Matata in Dar es Salaam

When I decided to go back to Africa, after my previous trip in 2013, all I could think about was [...]

Witnessing the carnival in Lima

Peru celebrates carnivals since ancient times. Every February, all around the country displays a street show full of splendor, with [...]

A different kind of Tenerife

Tenerife offers more than all inclusive resorts and youth summer party nights. There are plenty of places to explore around [...]

When a Japanese meets the African

I collected so many sweet memories in my first year in the volunteering program that I have recently followed in [...]

The power of silence

It has been a depressive month in Shanghai, not just because of the cloudy, cold and rainy season or the [...]

The sacred sound of Chichen Itza pyramid

  Nearby the Mexican coast stand the ruins of the most famous temple of Maya civilization - Chichen Itza. The [...]

Padang, Indonesia – an overview

Originally a port for traders of gold, spices and timber, Padang is now the third largest city in Sumatra and, [...]

Sumatra, the center of someone else’s world

At the end of the map, I discovered not only the beauty of Sumatra’s natural surroundings but also the beauty [...]

Bukittinggi, Indonesia – an overview

Situated on the edge of Ngarai Sianok Canyon and with the mountains of Merapi rising in the south, the small [...]

Dar es Salaam, Tanzania – an overiew

Most visitors spend no more than 2 days in Dar Es Salaam (DAR) and they see it mostly as a [...]

A brainstorming session in a public bus in Indonesia

After two trips to Bali, for my third time in Indonesia I have decided to go off the beaten track [...]