Când sunt întrebat care este destinația exotică cea mai apropiată în care facem ture, răspunsul meu vine fără ezitare: Insulele Lofoten.

“Serios?! Păi, ce-i de văzut pe acolo?”
“Ai văzut vreodată dansul magic de pe cer al Aurorei Boreale?”
“Uau, nuu…”
“Păi, hai să te minunezi atunci, de puterea și splendoarea naturii într-un alt fel decât ai făcut-o până acum!”

Cred că orice iubitor de natură și frumos, ar trebui să ajungă măcar o dată în viață, să ia parte la spectacolul unic al Luminilor Nordului. E ceva greu de descris, dar vă pot spune sigur că bucuria pe care o resimți în acele momente e comparabilă cu cea a unui copil mic când se întalnește cu Moș Crăciun. Nu! De fapt e și mai mare!

Nordul Norvegiei, cu o climă chiar prietenoasă, deși se află în zona arctică, este unul dintre cele mai potrivite locuri pentru călătoria care să-ți pună pe tavă o astfel de experiență.

Dar, mai mult de atât, Insulele Lofoten sunt o combinație aparte de munte și coastă, de plaje cu nisip alb și vârfuri impunătoare, de tradiție și modern, de vreme capricioasă și momente de soare prietenos. Un loc în care puținii locuitori ai arhipelagului Lofoten, majoritatea lor fiind pescari activi sau pensionați deja, trăiesc în deplină armonie cu tot ce-i inconjoară. În satele împrăștiate de-a lungul fiordurilor, aceștia și-au transformat cabanele pescărești în pensiuni primitoare pentru cei care doresc să descopere stilul de viață nordic norvegian.

Cele trei ture organizate până acum de Garlic Trips în Insulele Lofoten, ne-au dat suficiență experiență încât să fim convinși că aventura boreală propusă de noi, este cel mai bun lucru care ți s-ar putea întampla în primavara viitoare.

Cei aproximativ 1000 de km ai călătoriei noastre îi vom petrece într-un auto de clasă medie, spațios și confortabil. Acest lucru ne va oferi multă independență, putând face opriri, în mijlocul naturii ori la margine de drum,  oriunde ne dorim și pentru atâta vreme cât ne pică bine. Pentru micul dejun și cină ne vom organiza împreună, cu cumpărături făcute la un supermarket din apropiere. Nu ne va lipsi mai nimic.

PERIOADA

02.03.2022 – 09.03.2022
Data de începere a călătoriei este variabilă cu o zi sau două, în funcție de conexiunile zborurilor

TERMEN DE ÎNSCRIERE

15.12.2022, în limita locurilor disponibile

STILUL CĂLĂTORIEI

aventură/ aurora boreală/ fiorduri

TRASEU

Narvik – Svolvaer – Uttakleiv – Kvalvika, – Haukland – Nusfjord, Reine, Hamnøy, Henningsver, A i Lofoten

PARTICIPANȚI

10-12 persoane

PREGĂTIRE FIZICĂ

Nu necesită condiție fizică specială

Ziua 1 Budapesta – Oslo
Vom zbura de la Budapesta în jurul prânzului și aterizăm în Oslo spre seară. Ne transferam la cazare și avem program liber.

Ziua 2 Oslo – Narvik/Evenes aeroport – Svolvaer
În funcție de orarul de zbor aterizăm în prima parte a zilei în Evenes, locul de incepere al calatoriei din Lofoten. Ne luam masinile inchiriate de la compania auto si pornim spre Svolvaer, unul din putinele orasele (cu doar cateva mii de locuitori) ale arhipelagului. Ne cazam in jurul orei 16.00 si apoi pornim intr-o plimbare in frumosul port din apropierea caruia suntem cazati.

Zilele 3 – 6 A Lofoten, Hamnoy, Reine
Programul pe zile nu poate fi unul precis, intrucat vremea in Lofoten este imprevizibila, iar acest lucru decide intr-o masura importanta traseul fiecarei zile a calatoriei. Suntem flexibili in urmarirea programului stabilit si o facem doar daca suntem convinsi ca acest lucru nu influenteaza, catusi de putin, intr-un mod neplacut atmosfera generala din grup. Ca sa va dam un exemplu, daca intr-una din zile, inainte de inceperea unei drumetii incepe sa ninga sau e ceata, amanam excursia pe o alta zi si vom intreprinde altceva in schimb. Toate aceste decizii vor fi luate dupa consultari intre membrii echipajului GT si liderul de grup. Distantele intre locurile de cazare sunt relativ mici si se pot parcurge lejer in doar trei ore pe zi, in medie. Noptile le vom petrece in casute pescaresti (rorbu) din lemn, situate in buza fiordurilor, un fel de cabane de munte cu doua sau mai multe camere.

De-a lungul calatoriei noastre, vom putea admira nu doar Aurora Boreala ci si spectaculoasele plaje – Uttakleiv, Kvalvika, Haukland, Myrland si Gimsoya, muntii si fiordurile – Reinefjord si Nusfjord, satele pescaresti – Reine, Hamnøy, A, Henningsver, dar si fauna – pescarusi, scoicari, codalbi, poate chiar lei de mare sau balene.

Ziua 7 Harstad/Narvik Evenes aeroport – Budapesta
În funcție de orarul de zbor, vom pleca din Evenes în prima parte a zilei, urmând să ajungem în Oslo în a doua parte a zilei. Ne transferăm la cazare și avem program liber pentru vizitat orașul.

Ziua 8 Oslo – Budapesta 

Dimineța, după micul dejun, avem transfer la aeroport pentru ultimul zbor al călătoriei. Aventura garlicilor în Norvegia s-a încheiat aici.

PREȚ

Costul călătoriei este de 1180 euro.
Prețul este aproximativ, depinzând de variațiile costurilor de zbor

CONDIȚII DE PLATĂ
  • un avans de 400 EUR se achită la înscriere, imediat  după  formarea grupului;
  • restul sumei se achită până la data de 28.01.2022.
PREȚUL INCLUDE
  • Zborurile Budapesta- Oslo dus-întors, Oslo- Harstad dus-întors;
  • Transferurile de la și înspre aeroporturi;
  • Întregul transport pe durata celor 6 zile în Insulele Lofoten;
  • Cazare 7 nopți în camere twin, triple sau cvadruple pe toată durata sejurului, conform itinerariului;
  • Însoțitor de grup pe toată durata călătoriei.
PREȚUL NU INCLUDE
  • Mesele și băuturile;
  • Asigurare medicală – care este obligatorie și asigurarea storno (opțională);
  • Alte servicii nemenționate în program.

Turele Garlic Trips sunt concepute pentru oameni prietenoși, cu bun simț și cu drag de aventură. Prin urmare, îmi rezerv dreptul de a-i selecta pe cei care urmează să ia parte la călătoriile mele.  

Pentru înscrieri sau dacă aveți întrebări și doriți să aflați mai multe detalii, puteți să îmi scrieți pe adresa  [email protected].

null
Explore our stories

Călătorie în Arctica: Svalbard – tur martie 2022

Situat în zona Cercului Arctic, la doar vreo 1300 km de Polul Nord, arhipelagul norvegian Svalbard nu pare a fi [...]

Tripping around the arctic fjords

This is a photo article by Georgiana Mazilu, a photographer and Garlic friend who joined our trip to the Lofoten [...]

Lofoten’s special flavor

After gazing at dazzling Northern Lights in Tromso, I traveled to Norway's most savory islands - Lofoten. Some time ago [...]

Gazing up at the Northern Lights in Norway

Gazing up at the Northern Lights (Aurora Borealis) is one of the most spectacular nature's show that humans can witness. [...]