Când sunt întrebat care este destinația exotică cea mai apropiată în care facem ture, răspunsul meu vine fără ezitare: Insulele Lofoten.

“Serios?! Păi, ce-i de văzut pe acolo?”
“Ai văzut vreodată dansul magic de pe cer al Aurorei Boreale?”
“Uau, nuu…”
“Păi, hai să te minunezi atunci, de puterea și splendoarea naturii într-un alt fel decât ai făcut-o până acum!”

Cred că orice iubitor de natură și frumos, ar trebui să ajungă măcar o dată în viață, să ia parte la spectacolul unic al Luminilor Nordului. E ceva greu de descris, dar vă pot spune sigur că bucuria pe care o resimți în acele momente e comparabilă cu cea a unui copil mic când se întalnește cu Moș Crăciun. Nu! De fapt e și mai mare!

Nordul Norvegiei, cu o climă chiar prietenoasă, deși se află în zona arctică, este unul dintre cele mai potrivite locuri pentru călătoria care să-ți pună pe tavă o astfel de experiență.

Dar, mai mult de atât, Insulele Lofoten sunt o combinație aparte de munte și coastă, de plaje cu nisip alb și vârfuri impunătoare, de tradiție și modern, de vreme capricioasă și momente de soare prietenos. Un loc în care puținii locuitori ai arhipelagului Lofoten, majoritatea lor fiind pescari activi sau pensionați deja, trăiesc în deplină armonie cu tot ce-i inconjoară. În satele împrăștiate de-a lungul fiordurilor, aceștia și-au transformat cabanele pescărești în pensiuni primitoare pentru cei care doresc să descopere stilul de viață nordic norvegian.

Cele două ture organizate până acum de Garlic Trips în Insulele Lofoten, ne-au dat suficiență experiență încât să fim convinși că aventura boreală propusă de noi, este cel mai bun lucru care ți s-ar putea întampla în primavara care bate la ușă.

Cei aproximativ 1000 de km ai călătoriei noastre îi vom petrece într-un auto de clasă medie, spațios și confortabil. Acest lucru ne va oferi multă independență, putând face opriri, în mijlocul naturii ori la margine de drum,  oriunde ne dorim și pentru atâta vreme cât ne pică bine. Pentru micul dejun și cină ne vom organiza împreună, cu cumpărături făcute la un supermarket din apropiere. Nu ne va lipsi mai nimic.

PERIOADA

09.03.2020 – 15.03.2020
Data de începere a călătoriei este variabilă cu o zi sau două, în funcție de conexiunile zborurilor

TERMEN DE ÎNSCRIERE

01.11.2019, în limita locurilor disponibile

STILUL CĂLĂTORIEI

aventură/ aurora boreală/ fiorduri

TRASEU

Narvik – Svolvaer – Uttakleiv – Kvalvika, – Haukland – Nusfjord, Reine, Hamnøy, Henningsver, A i Lofoten

PARTICIPANȚI

6 – 8 persoane

PREGĂTIRE FIZICĂ

Nu necesită condiție fizică specială

Ziua 1 Budapesta – Oslo
Vom zbura de la Budapesta în jurul prânzului, iar în jur de ora 15.00 vom fi deja în Oslo. Ne transferam cu trenul expres pana la statia Oslo Sentral, de unde schimbam cu un metrou pentru cateva statii si ajungem la hotelul unde suntem cazati. Vom avea timp sa vizitam putin orasul spre seara.

Ziua 2 Oslo – Harstad/Narvik Evenes aeroport – Svolvaer
In jur de ora 06AM ne facem transfer la Oslo Sentral  iar mai departe cu trenul expres la aeroport. In jurul orei 08.50 AM zburam la Harstad-Evenes, locul de incepere al calatoriei din Lofoten. Ne luam masinile inchiriate de la compania auto si pornim spre Svolvaer, unul din putinele orasele (cu doar cateva mii de locuitori) ale arhipelagului. Ne cazam in jurul orei 16.00 si apoi pornim intr-o plimbare in frumosul port din apropierea caruia suntem cazati.

Zilele 3 – 6 A Lofoten, Hamnoy, Reine
Programul pe zile nu poate fi unul precis, intrucat vremea in Lofoten este imprevizibila, iar acest lucru decide intr-o masura importanta traseul fiecarei zile a calatoriei. Suntem flexibili in urmarirea programului stabilit si o facem doar daca suntem convinsi ca acest lucru nu influenteaza, catusi de putin, intr-un mod neplacut atmosfera generala din grup. Ca sa va dam un exemplu, daca intr-una din zile, inainte de inceperea unei drumetii incepe sa ninga sau e ceata, amanam excursia pe o alta zi si vom intreprinde altceva in schimb. Toate aceste decizii vor fi luate dupa consultari intre membrii echipajului GT si liderul de grup. Distantele intre locurile de cazare sunt relativ mici si se pot parcurge lejer in doar trei ore pe zi, in medie. Noptile le vom petrece in casute pescaresti (rorbu) din lemn, situate in buza fiordurilor, un fel de cabane de munte cu doua sau mai multe camere.

De-a lungul calatoriei noastre, vom putea admira nu doar Aurora Boreala ci si spectaculoasele plaje – Uttakleiv, Kvalvika, Haukland, Myrland si Gimsoya, muntii si fiordurile – Reinefjord si Nusfjord, satele pescaresti – Reine, Hamnøy, A, Henningsver, dar si fauna – pescarusi, scoicari, codalbi, poate chiar lei de mare sau balene.

Ziua 7 Offersøy – Harstad/Narvik Evenes aeroport – Budapesta
De dimineata, imediat dupa micul dejun, plecam la aeroport, aflat la o distanta de aproximativ 2 ore. Pe drum sunt sanse mari sa ne intalnim cu renii ce ‘pasc’ linistiti la margine de drum, in apropiere de satele izolate din aceasta parte.

In jur de pranz ajungem la aeroport iar cateva ore mai tarziu zburam inapoi spre Budapesta, cu o oprire scurta in Oslo.

PREȚ

Costul călătoriei este de 1100 euro.
Prețul este aproximativ, depinzând de variațiile costurilor de zbor

CONDIȚII DE PLATĂ
  • un avans de 500 euro se achită la înscriere, imediat  după  formarea grupului;
  • restul sumei se achită astfel: 300 euro până la data de 07.01.2020, iar ultima tranșă, de 300 euro, până la data de 07.02.2020.
PREȚUL INCLUDE
  • Zborurile Budapesta- Oslo dus-întors, Oslo- Harstad dus-întors;
  • Transferurile de la și înspre aeroporturi;
  • Întregul transport pe durata celor 6 zile din Insulele Lofoten;
  • Cazare în camere twin, triple sau cvadruple pe toată durata sejurului, conform itinerariului;
  • Însoțitor de grup pe toată durata călătoriei.
PREȚUL NU INCLUDE
  • Mesele și băuturile;
  • Asigurare medicală – care este obligatorie și asigurarea storno (opțională);
  • Alte servicii nemenționate în program.

Turele Garlic Trips sunt concepute pentru oameni prietenoși, cu bun simț și cu drag de aventură. Prin urmare, îmi rezerv dreptul de a-i selecta pe cei care urmează să ia parte la călătoriile mele.  

Pentru înscrieri sau dacă aveți întrebări și doriți să aflați mai multe detalii, puteți să îmi scrieți pe adresa  [email protected].

null
Explore our stories

Lofoten’s special flavor

After gazing at dazzling Northern Lights in Tromso, I traveled to Norway's most savory islands - Lofoten. Some time ago [...]

Gazing up at the Northern Lights in Norway

Gazing up at the Northern Lights (Aurora Borealis) is one of the most spectacular nature's show that humans can witness. [...]