Primul gând pe care l-am avut despre o călătorie în Cabo Verde a fost mai demult, cam pe când mă îndrăgosteam de vocea sublimă a Cesariei Evora și aflam de originile sale vest-africane. Pe insulele acelea uitate de Dumnezeu la vreo 500 de km de Senegal, există la tot pasul amintirea faimoasei cântărețe – de la vocea ei ce răsună în tavernele pescarilor, la imagini cu chipul său prezente pe străzi. „Sodade”, cel mai cunoscut cântec al Cesariei, a devenit imn național în Cabo Verde, țara în care s-a născut.

Deși cinci secole de influență colonială portugheză au dominat insulele, tradițiile africane sunt încă prezente. Cultura afro și spiritul latino s-au împletit armonios în mod continuu și conferă un vibe aparte acestor locuri veșnic scăldate de soare și sculptate de natură. Capul Verde este un loc ce te va surprinde într-un mod foarte plăcut, cu localnici prietenoși și un amestec captivant de vulcani, plaje cu apă cristalină, dune de nisip întinse și sate pescărești pe țărmul oceanului.

Să știți că nu ne-a luat prea mult să decidem destinația garliclior pentru acest revelion. Capul Verde ne-a convins rapid cu diversitatea activităților pe care le putem face acolo: relaxare și yoga pe plajele cu nisip fin, plimbări cu barca la apus, snorkeling în peșteri subacvatice, scăldat în apa minelor de sare, drumeții pe la formațiunile vulcanice, dolphins/whale watching, shark bay feeding pentru curajoși, kitesurfing sau chiar cursuri de gătit (v-ați prins, bucătăria locală este una delicioasă). Vom avea timp de toate în cele opt zile pline de petrecut sub soarele blând al arhipelagului.

Costul călătoriei din perioada 30.12-06.01 este de 1735 EUR de persoană și include următoarele:

– Biletul de avion de tip charter pe ruta Bucuresti – Capul Verde (cu stop tehnic în Marrakech);

– Taxele de aeroport și bagaj de cală de 20kg, plus  bagaj de mână;

– Transferul de la aeroport la hotel și retur;

– Cazarea in camere twin pe toată perioada călătoriei de 7 nopți cu mic dejun inclus la hotelul Halos Casa Resort****;

– 10 sesiuni de Organic Movement cu Simona Fironda (Stretching, Yoga si Meditatie);

– Excursie de snorkeling cu barca;

– Excursie la Shark Bay si Salinas De Pedra De Lume;

– Excursie la Laguna Buracona, Terra Boa si Palmeira;

– Un tur al orașului Santa Maria și plajele din împrejurimi;

– Însoțitor de grup pe toată durata călătoriei din partea agenției Garlic Trips.

Costul calatoriei nu include urmatoarele:

– asigurarea de călătorie (obligatorie) și asigurarea storno (opțională, dar recomandată pentru a putea fi despagubit în cazul îmbolnăvirii cu covid19 înainte de călătorie și care trebuie achiziționată în ziua în care se achită pachetul turistic) – aproximativ 20 euro/pers;

– taxa turistică de intrare în Capul Verde – aprox. 30 euro/pers;

– ciubucurile pentru ghizi și șoferi – aproximativ 20 euro/pers;

– alte activități opționale neincluse în program.

Acest tarif este valabil astazi, 25.10.2021 si este supus schimbarilor, datorita tarifarii dinamice de catre tur-operatorul care efectueaza zborul charter. 

Condițiile de plată – se percepe un avans de 30% la înscriere, iar diferența de plată se face cu până la 45 de zile inaintea datei de plecare.

Turele Garlic Trips sunt concepute pentru oameni prietenoși, cu bun simț și cu drag de aventură. Prin urmare, îmi rezerv dreptul de a-i selecta pe cei care urmează să ia parte la călătoriile mele. Pentru înscrieri sau dacă aveți întrebări și doriți să aflați mai multe detalii, puteți să îmi scrieți pe adresa [email protected]

Leave a Comment