Coasta de sud egipteană a Golfului Aqaba, între Insula Tiran și Parcul Național Ras Mohammed, prezintă unele dintre cele mai uimitoare peisaje subacvatice din lume. 

Situat la capătul sudic al peninsulei Sinai între Asia și Africa, Sharm el Sheikh a fost pentru multă vreme doar un sat de pescari. Însă apele sale cristaline și abundența peștilor exotici din recifele de corali colorate, au făcut din acest loc un paradis pentru călătorii pasionați de snorkeling și scufundări. 

Sharm El Sheikh are o atmosferă prietenoasă și o diversitate de activități interesante ce pot fi făcute în aceasta parte a Egiptului, dacă e să adăugăm pe listă și o drumeție cu un răsărit superb pe muntele Sinai, întâlnirea cu beduinii din vastele deșerturi cu dune de nisip, vizitarea unei piețe locale de pește, a impresionantei moschee Al Sahaba sau, de ce nu, a piramidelor antice din Cairo, aflate la mai puțin de 6 ore distanță.

Sharm el Sheikh este exact ceea ce trebuie pentru o vacanță la îndemână la mare și soare, în perioada iernii europene, cu atât mai mult pentru un revelion cu un cocktail pe plajă. Da, știm, sună foarte bine, tocmai de aceea vă propunem această variantă a unei escapade pe modul chill, la sfârșit de decembrie.

 

Costul călătoriei de 8 zile (7 nopți) din perioada 28.12.21-04.01.22 este de 760 EUR/persoană și include următoarele:

 

– Biletul dus-întors cu zbor charter (direct) pe ruta Timișoara-Sharm el Sheikh;

– Taxele de aeroport și bagaj de cală de 20kg și un bagaj de mână de 5kg;

– Transferul de la aeroport la hotel și retur;

– Cazarea in camere duble sau twin pe toată perioada călătoriei de 7 nopți în regim all-inclusive (3 mese pe zi) la hotelul Xperience St. George Homestay **** sau similar din Sharm el Sheikh;

-Însoțitor de grup din partea agenției Garlic Trips în persoana Alinei Belea, ghid și colaborator GT, expert în călătorii în Egipt – pentru un minim de 12 persoane.

 

Costul călătoriei nu include următoarele:

– asigurarea de călătorie (obligatorie) și asigurarea storno (opțională, dar recomandată pentru a putea fi despagubit în cazul îmbolnăvirii cu covid 19 înainte de călătorie și care trebuie achiziționată în ziua în care se achită pachetul turistic) – aproximativ 20 euro/pers;

– pachetul de 3 activități ce include muntele Sinai, safari în deșert și excursie cu barca pe mare în valoare de 135 euro/persoană și care va fi achitat de către călător direct la fața locului.

– ciubucurile pentru ghizi și șoferi – aproximativ 4 euro/pers/excursie.

 

Acest tarif este valabil astăzi, 20.10.2021 și este supus schimbărilor, datorită tarifării dinamice de către tur-operatorul care efectuează zborul charter. 

Opțiunea de cazare nu este singura, putându-se alege și alte hoteluri.

Condiții de plată: se percepe un avans de 30% la înscriere, iar diferența de plată se face cu până la 30 de zile înaintea datei de plecare.

 

* Toți pasagerii curselor aeriene care intră în Egipt  trebuie sa prezinte un certificat de vaccinare sau un rezultat negativ PCR de Coronavirus (tradus în limba engleză sau arabă), efectuat cu maxim 72 de ore înainte de călătorie, rezultatul căruia trebuie sa fie emis cu maximum 48 ore înainte de călătorie! 

*Pentru a călători în Egipt este nevoie de pașaport valabil cel puțin 6 luni de la data intrării în Egipt.

*La sosirea pe aeroportul din Sharm el Sheikh, turistii români sunt scutiți de obținerea vizei de intrare pe teritoriul egiptean, aceasta fiind nevoie doar dacă urmează să se deplaseze în afara peninsulei Sinai.

 

Turele Garlic Trips sunt concepute pentru oameni prietenoși, cu bun simț și cu drag de aventură. Prin urmare, îmi rezerv dreptul de a-i selecta pe cei care urmează să ia parte la călătoriile mele. Pentru înscrieri sau dacă aveți întrebări și doriți să aflați mai multe detalii, puteți să îmi scrieți pe adresa [email protected]

Leave a Comment