IMG-20210503-WA0008-01
IMG-20210503-WA0028-01

Kenya a fost prima țară din Africa în care am pus piciorul, undeva prin 2013 și care m-a impresionat de cum am ajuns acolo.

Nu străzile murdare ale cartierelor agitatului Nairobi, nici privirile pătrunzătoare ale curioșilor ale localnicilor ori călătoritul cu alți 20 de localnici într-un matatu de 12 locuri nu m-au marcat acolo, ci, mai degrabă, energia faină și molipsitoare a oamenilor. Asta pentru că kenyenii au un vibe aparte, pe care îl vei simți imediat ce vei lăsa deoparte timiditatea interacțiunii cu o cultură nouă, diferită. Căci Kenya și, în general Africa, e altceva, de la nuanțe, culori, mirosuri până la sărăcia și problemele de zi cu zi ale oamenilor. Niște oameni vii și prietenoși de la care poți învăța multe dacă le arăți deschidere și curiozitate. De la vameșul din aeroport cu care conversezi lejer și te face să te simți welcomed, până la copiii satelor ce emană atât de multă bucurie, fără să aibă nevoie de jucării ori de vreo tabletă cu acces la internet.

În călătoria cu iz de Usturoi pe care v-o propun, nu îmi doresc să fim doar niște turiști ce se vor bucura de spectacolul excepțional al naturii și animalelor dintr-un safari ori de plaja cu nisip fin și palmieri de pe coasta Oceanului Indian. Îmi doresc să fie, ca și precedentele ture din Kenya, o călătorie în cultura locală, pe care să o cunoaștem mai bine. Ne vom sui în bărcile pescarilor pe râul Congo, vom vizita un trib de masai, vom explora pe biciclete satele din împrejurimile Mombasei, vom învăța să gătim ugali, mâncarea tradițională kenyana și vom bea niște shot-uri de munazi, țuica locală. Nu vom ocoli nici piețele din Nairobi sau centrul istoric cu arhitectură colonială al Mombasei.

Dar, da, partea de game drive din savana Maasai Mara și Naivasha va fi, probabil, highlight-ul călătoriei garlicilor 🙂 În turele trecute, în excursia de safari, am văzut live, cinci din the big 5 animale prădătoare, ca într-un adevărat documentar National Geographic!

PERIOADA

25.06.2023 – 06.07.2023

TERMEN DE ÎNSCRIERE

10.05.2023, în limita locurilor disponibile

IMG_20210630_153052-02-01-01 (1)
IMG_20210701_114844-01 (1)
IMG-20210629-WA0010-01 (1)

 

Ziua 1. 

După operațiunile vamale și preluarea bagajelor, grupul garlicilor va fi transferat cu un transport privat la hotelul din capitala Nairobi unde suntem cazați. Program de relaxare și odihnă până a doua zi.

Ziua 2.
Dimineața o petrecem în tihnă, cu un mic dejun târziu, pentru a apuca să ne odihnim după drum. Este o zi cu program liber, iar optional se poate vizita Muzeul National din Nairobi, Centrul de Girafe sau se poate face shopping în colorata Maasai market, plină cu produse lucrate manual de către artiștii locali.

Ziua 3.
Devreme, după micul dejun, pornim spre Valea Marelui Rift – faimoasa fisură a scoarței terestre ce se întinde din Orientul Mijlociu până in Mozambic. Oprim aici să admirăm acest loc unic și spectaculos, după care continuăm spre parcul național Maasai Mara, bijuteria rezervațiile naturale din Kenya: începe aventura de safari.

Din jeep-urile 4×4 vom putea admira ‘the big five’: leul, rinocerul, bivolul african, leopardul și elefantul, alături de hipopotami, girafe, antilope, gheparzi, zebre, mistreți, maimuțe, hiene, șacali și multe păsări. Ei sunt actorii imensei migrări anuale din parcurile nationale din Tanzania- Serengeti și Ngoro Ngoro pe care îi vom admira din jepp-urile 4×4 cu care vom explora parcul.
Servim prânzul, iar apoi pornim într-un game drive de cateva ore. Revenim pe seară la lodge-ul din zona parcului Masaai.

Ziua 4.
După micul dejun pornim într-o altă sesiune de game drive. Ajungem și la râul Mara, iar apoi servim un picnic sub un copac acacia cu priveliștea superbă a savanei. Vom poposi într-un sat de masai, păstorii nomazi ai Kenyei, cu al lor tradițional dans cu sărituri pe care îl vom putea admira îndeaproape 🙂 Pe seară revenim la lodge-ul nostru pentru cină și încă o noapte petrecută în mijlocul naturii.

Ziua 5.
Mai avem parte de un game drive de dimineață, iar apoi pornim spre un alt loc special al Kenyei – Naivasha. Aici am avut eu parte de prima experiență de safari în Africa, în 2013 și am rămas încântat de simplitatea și liniștea naturii acestui loc. După prânz facem o plimbare cu cu barca pe lac unde putem vedea hipopotami, păsări flamingo, cormorani, pelicani și alte păsări. Înnoptăm pe malul lacului, pe sunetele melodioase ale păsărilor de aici.

Ziua 6.
Mic dejun și transfer la gara din Nairobi pentru trenul de amiază spre coasta de est a Africii: Mombasa. Seara avem program liber, iar opțional se poate face un tur de noapte al orașului cu influențe coloniale portugheze, într-o barca tradițională – dhow.

Ziua 7.
Mic dejun, check out la cazare și ne transferăm în zona de plajă a oceanului Indian: Diani beach. Vom sta la un hotel localizat chiar pe plajă, acolo unde mergem de fiecare dată când călătorim cu trupa de garlici în Kenya. Rămânem în zonă timp de patru zile.

Ziua 8.

Este zi de relaxare cu sesiuni de plajă și baie în ocean.

Ziua 9.

Și astăzi avem program de relaxare. După-amiază, facem o plimbare pe plajă până la estuarul unde râul Congo se varsă în Oceanul Indian. Acolo, după o masă de prânz tradițională a locului gătită și servită de prietenii noștri ghizi și șoferi, ne vom urca în bărcile tradiționale ale pescarilor și ne vom plimba pe râu împreună cu aceștia, observând păsările și natura liniștită din jur. Rămânem la un beach-bar din apropiere pentru apus, înainte de a reveni la cazare.

Ziua 10. 

Din nou avem program liber în prima parte a zilei. După-amiază, avem în program un bush-tour pe biciclete, prin satele din împrejurimile Ukundei. Ajungem într-un sat unde vom întâlni localnici, de la copii la bunici, de la care vom învăța să gătim ugali – mâncarea tradițională kenyană, un fel de mămăligă și vom bea cu ei câteva shot-uri de munazi – țuica locală. De asemenea, vom putea urmări la treabă un localnic la cules de nuci de cocos, nuci pe care le vom bea și apoi mânca 🙂 Vom avea cu noi și doi ghizi care se vor asigura de bunul mers al lucrurior pe perioada aventurii pe biciclete.

Ziua 11.

E ultima noastră zi la plajă, înainte de pleca către Mombasa (aprox.1 oră), iar apoi, cu trenul (aprox. 5 ore) înapoi la Nairobi pentru zborul de seară spre casă.

Aventura garlicilor în inima Africii s-a încheiat, cel puțin deocamdată 🙂

 

*Pentru a călători în Kenya este nevoie de pașaport valabil cel puțin 6 luni de la data intrării în Kenya.

*La sosirea pe aeroportul din Nairobi, turistii români sunt obligați să prezinte viza online de intrare pe teritoriul kenyan, viză ce se obține anterior plecării. De asemenea, este necesară completarea unui formular online de sănătate ce trebuie trimis înainte de îmbarcare.

STILUL CĂLĂTORIEI

safari/aventură/cultură/relaxare

TRASEU

Nairobi – Maasai Mara – Naivasha – Nairobi – Mombasa – Diani Beach – Nairobi

PARTICIPANȚI

12-18 persoane

PREGĂTIRE FIZICĂ

Condiție fizică redusă

PREȚ

Costul călătoriei este de 2560 EUR (Tariful calatoriei la sol este de 1820 EUR)

Tariful este valabil astazi 15.02.2023 si va fi reconfirmat in momentul inchiderii grupului

CONDIȚII DE PLATĂ
  • Un avans de 1060 EUR se achită la înscriere, imediat după formarea grupului;
  • Restul sumei se achită până în data de 10.05.2022.
PREȚUL INCLUDE

– Biletele de avion dus-întors cu zbor cu escală pe ruta Budapesta/Belgrad/ București – Nairobi cu bagaj de cala inclus si cu taxele de aeroport incluse;

– Transferul de la aeroport la hotel și retur, transferul Mombasa – Diani Beach dus-întors;

– Transferul Nairobi – Mombasa dus-întors cu trenul la clasa I;

– Cazare 2 nopți în camere twin/duble în Nairobi la Hotel Ibis Styles*** sau similar cu mic dejun;

– Cazare 1 noapte în camere twin/duble în Mombasa la Creek Blue Hotel*** cu mic dejun;

– Cazare 4 nopți în zona in camere twin/duble Diani Beach la hotelul Leopard **** sau similar cu mic dejun și cină;

– Cazare 2 nopți în camere twin/duble în zona PN Maasai Mara la Osero Lodge*** sau similar cu mic dejun, prânz și cină;

– Cazare 1 noapte în camere twin/duble în PN Naivasha la Crescent Lodge*** su similar cu mic dejun, prânz și cină;

– Excursia de safari de 4 zile în jeep-uri în PN Maasai Mara și Naivasha;

– Excursie cu barca pe râul Congo;

– Excursie pe biciclete în Ukunda;

– Biletele de intrare în parcurile naționale vizitate;

– Însoțitor de grup din partea agenției Garlic Trips..

 

PREȚUL NU INCLUDE

– taxa de viză pentru Kenya (aprox. 43 euro)

– asigurarea de călătorie medicala și asigurarea storno

– băuturile și mesele neincluse în program

– ciubucurile pentru ghizi, soferi – aproximativ  30 euro/pers pentru întreaga durată a sejurului.

Turele Garlic Trips sunt concepute pentru oameni prietenoși, cu bun simț și cu drag de aventură. Prin urmare, îmi rezerv dreptul de a-i selecta pe cei care urmează să ia parte la călătoriile mele.  

Pentru înscrieri sau dacă aveți întrebări și doriți să aflați mai multe detalii, puteți să îmi scrieți pe adresa  [email protected].

null
Explore our stories

NYE 2023 in Reykjavik

Vizitarea Islandei pe timpul iernii poate fi o experiență cu adevărat deosebită! Sunt multe lucruri faine de explorat in Islanda [...]

Land of Fire and Ice – Islanda, Tur 2022

O călătorie în Islanda îți oferă posibilitatea de a descoperi lucruri pe care nu le poți găsi în alte părți [...]

Land of Fire and Ice – Islanda – Tur 2021

O călătorie în Islanda îți oferă posibilitatea de a descoperi lucruri pe care nu le poți găsi în alte părți [...]

Tripping to the land of ice and fire – Iceland

For travelers searching for out-of-the-ordinary experiences, the sublime landscapes of Iceland with geysers, glaciers, and active volcanoes, are a true [...]