IMG-20210503-WA0008-01
IMG-20210503-WA0028-01

Kenya a fost prima țară din Africa în care am pus piciorul, undeva prin 2013 și care m-a impresionat de cum am ajuns acolo.

Nu străzile murdare ale cartierelor agitatului Nairobi, nici privirile pătrunzătoare ale curioșilor ale localnicilor ori călătoritul cu alți 20 de localnici într-un matatu de 12 locuri nu m-au marcat acolo, ci, mai degrabă, energia faină și molipsitoare a oamenilor. Asta pentru că kenyenii au un vibe aparte, pe care îl vei simți imediat ce vei lăsa deoparte timiditatea interacțiunii cu o cultură nouă, diferită. Căci Kenya și, în general Africa, e altceva, de la nuanțe, culori, mirosuri până la sărăcia și problemele de zi cu zi ale oamenilor. Niște oameni vii și prietenoși de la care poți învăța multe dacă le arăți deschidere și curiozitate. De la vameșul din aeroport cu care conversezi lejer și te face să te simți welcomed, până la copiii satelor ce emană atât de multă bucurie, fără să aibă nevoie de jucării ori de vreo tabletă cu acces la internet.

În călătoria cu iz de Usturoi pe care v-o propun, nu îmi doresc să fim doar niște turiști ce se vor bucura de spectacolul excepțional al naturii și animalelor dintr-un safari ori de plaja cu nisip fin și palmieri de pe coasta Oceanului Indian unde vom sta. Îmi doresc să fie, ca și precedenta tură din Kenya recent încheiată, și o călătorie în cultura locală, pe care să o cunoaștem mai bine. Ne vom sui în bărcile pescarilor pe râul Congo, vom vizita un trib de masai, vom explora pe biciclete satele din împrejurimile Mombasei, vom învăța să gătim ugali, mâncarea tradițională kenyana și vom bea niște shot-uri de munazi, țuica locală. Vom face o drumeție prin junglă în Parcul Național Shimba unde ne vom îmbăia sub o cascadă superbă, însă nu vom ocoli nici piețele din Mombasa sau orașul vechi din vremurile coloniale portugheze.

Dar, da, partea de game drive din savana Tsavo va fi, probabil, highlight-ul călătoriei garlicilor 🙂

PERIOADA

28.06.2021 – 05.07.2021

TERMEN DE ÎNSCRIERE

25.05.2021, în limita locurilor disponibile

IMG_20210501_122152-01-01
IMG-20210503-WA0043-01

Ziua 0 – 27.06.21 

La ora 21.30 are loc întâlnirea grupului cu însoțitorul de grup (reprezentantul agenției Garlic Trips – Ovidiu Balaj) în aeroportul Otopeni din București pentru efectuarea de check-in pentru zborul charter cu compania TAROM, care are loc puțin dupa miezul nopții – 00.30. 

Ziua 1 – 28.06.21

Sosirea în Mombasa va fi în jurul orei 09 AM. După operațiunile vamale și preluarea bagajelor, grupul garlicilor va fi transferat cu un transport privat la cazarea resortului Leopard (sau un alt hotel simiar).  Durata transferului este de aproximativ 1.30h.  Facem check-in în camere, iar programul pentru restul zilei este liber, putându-ne bucura de soare și plajă, chiar în incinta resortului.

Ziua 2 – 29.06.21

După micul dejun, la ora 07.30 AM ne întâlnim în lodge-ul hotelului unde ne așteaptă van-urile cu care vom fi transportați (1.30h) la Parcul Național Shimba. Acolo, împreună cu ghidul și rangerul care ne va avea în grijă să fim safe, departe de animalele sălbatice, vom face o drumeție prin junglă, de aproximativ 4 km la dus, și tot atâția la întors. Punctul culminant al traseului va fi cascada Sheldricks Falls, cu o cădere liberă spectaculoasă, un loc numai bun pentru o baie. Undeva pe traseu vom servi și o gustare cu fructe proaspete, înainte de a reveni la cazare în decursul după-amiezii.

Ziua 3 – 30.06.21

Astăzi ne suim pe biciclete și pedalăm câtiva km prin împrejurimile orășelului Ukunda, nu departe de Mombasa. Ajungem într-un sat unde vom întâlni localnici, de la copii la bunici, de la care vom învăța să gătim ugali – mâncarea tradițională kenyană, un fel de mămăligă și vom bea cu ei câteva shot-uri de munazi – țuica locală. De asemenea, vom putea urmări la treabă un localnic la cules de nuci de cocos, nuci pe care le vom bea și apoi mânca 🙂 Vom avea cu noi și doi ghizi care se vor asigura de bunul mers al lucrurior pe perioada aventurii pe biciclete.

Zilele 4-6 – 01-03.07.21

E timpul pentru adevărata aventură – un game drive printre animalele sălbatice din rezervațiile naturale Tsavo Est și Tsavo Vest! Din mașinile cu acoperiș pentru safari vom putea admira elefanți, girafe, zembre, maimuțe, antilope, bivoli, lei și chiar leoparzi sau rinoceri! În afara ultimilor doi, alături de păsari, le-am văzut de aproape pe toate celelalte pe durara ultimei călătorii din Kenya! Și a fost absolut superb la lodge-ul nostru din incinta rezervației unde, de la masa restaurantului și din fața camerelor noastre, am putut admira famii și grupuri mari de animale, ca într-un film documentar de pe National Geographic!

La întoarcere spre Mombasa vom poposi într-un sat de masai, păstorii nomazi ai Kenyei, cu al lor tradițional dans cu sărituri pe care îl vom putea admira îndeaproape 🙂

Ziua 7 – 04.07.21

După micul dejun vom face o plimbare pe plajă până la locul unde râul Congo se varsă în ocean. Ne vom urca în bărcile tradiționale ale pescarilor și ne vom plimba pe râu împreună cu aceștia, observând păsările și natura liniștită din jur. Vom putea ajunge și într-unul din satele din apropiere, unde ne vom face prieteni noi 🙂 Continuăm cu o sesiune de plajă, căci este ultima zi a călătoriei noastre în Kenya.

Ziua 8 – 05.07.21 

Dis-de-dimineață facem check-out la cazare și ne transferăm la aeroport pentru îmbarcarea în avionul spre Otopeni. Aventura garlicilor în inima Africii s-a încheiat, cel puțin deocamdată 🙂

* Toți pasagerii curselor aeriene care intră în Kenya trebuie sa prezinte un rezultat negativ PCR de Coronavirus (tradus în limba engleză sau arabă), efectuat cu maxim 72 de ore înainte de călătorie.

*Pentru a călători în Kenya este nevoie de pașaport valabil cel puțin 6 luni de la data intrării în Kenya.

*La sosirea pe aeroportul din Mombasa, turistii români sunt obligați să prezinte viza online de intrare pe teritoriul kenyan, viză ce se obține anterior plecării. De asemenea, este necesară completarea unui formular online de sănătate ce trebuie trimis înainte de îmbarcare.

STILUL CĂLĂTORIEI

cultură/aventură/relaxare

TRASEU

Mombasa – Parcul Național Tsavo Est – Tsavo Vest – Mombasa

PARTICIPANȚI

10-18 persoane

PREGĂTIRE FIZICĂ

Condiție fizică redusă

PREȚ

Costul călătoriei este de 1770 euro.

CONDIȚII DE PLATĂ
  • Un avans de 30% se achită la înscriere, imediat după formarea grupului;
  • Restul sumei se achită până în data de 28.05.2021.
PREȚUL INCLUDE

– Biletul  de avion dus-întors cu zbor charter București – Mombasa și taxele de aeroport

– Bagajul de cală de 20kg și un bagaj de mână de 5kg

– Transferul de la aeroport la hotel și retur

– Cazarea in camere twin pe toată perioada călătoriei de 7 nopți în regim demi-pensiune la hotelul Leopard **** sau similar 

– Transportul la sol conform itinerariului în van-uri de 12 persoane, însă numai câte 6 persoane în mașină cu șoferi-ghizi

– Cazarea în camere twin pe 2 nopți în lodge-uri în PN vizitate (Tsavo Est și Vest), plus 2 prânzuri pe durata călătoriei

-Excursie în PN Shimba Hills cu ghizi și rangeri

– Excursie cu barca pe râul Congo

– Excursie pe biciclete în Ukunda

– Intrarea în parcurile naționale vizitate

– Însoțitor de grup din partea agenției Garlic Trips.

 

PREȚUL NU INCLUDE

– asigurarea de călătorie (obligatorie) și asigurarea storno

– taxa de viză pentru Kenya (aprox. 43 euro)

– băuturile și mesele neincluse în program

– ciubucurile pentru ghizi, soferi, precum și donații în anumite locuri vizitate – aproximativ  35 euro/pers.

Turele Garlic Trips sunt concepute pentru oameni prietenoși, cu bun simț și cu drag de aventură. Prin urmare, îmi rezerv dreptul de a-i selecta pe cei care urmează să ia parte la călătoriile mele.  

Pentru înscrieri sau dacă aveți întrebări și doriți să aflați mai multe detalii, puteți să îmi scrieți pe adresa  [email protected].

null
Explore our stories

Land of Fire and Ice – Islanda – Tur 2021

O călătorie în Islanda îți oferă posibilitatea de a descoperi lucruri pe care nu le poți găsi în alte părți [...]

Tripping to the land of ice and fire – Iceland

For travelers searching for out-of-the-ordinary experiences, the sublime landscapes of Iceland with geysers, glaciers, and active volcanoes, are a true [...]