Prezentarea de mai jos este concepută de Manu Anghelescu, colega Garlic din această tură.

Încă avem puțin timp în a explora liniștea acestei planete, într-o atmosferă de pace și respect pentru natură, oameni și tradiții. Și din fericire încă există opțiuni în explorarea aceea ce putem găsi doar în interior, dar cu puțin ajutor din exterior. Viața frumoasă spiritual se învață și se trăiește.

Sigur știi pe cineva care a fost măcar o data în India. Și știi poveștile despre haos, trafic, praf, poluare și sărăcie extremă. Dar poate ai auzit de la cunoscători și că marile comori sunt întotdeauna puțin ascunse. Poate vrei să experimentezi pe pielea ta: plantații de ceai, căsuțe suspendate sau flotante, să încerci mâncăruri incredibile, practica Yoga, să vezi care e treaba cu meditația și respirația conștientă, să cunoști oameni zâmbitori, tradiții vibrante, culori imposibile. Și, de ce nu, puțină magie. Și știi ce, India înseamnă atât de multe. Hai, curaj! Încearcă să fii tu însuți.

De data asta am ales un loc perfect pentru chill, creând un spațiu de gândire și absorbire a calmului prin observarea realității din natură, într-un loc infuzat cu o istorie complexă și povestiri atipice. Pentru că, poate ai auzit din povești, Kerala este India la superlativ: tratamente ayuvedice, yoga, păsări exotice, junglă, plaje impresionante, tradiții incredibile și colorate, festivaluri vibrante, sătuce cochete la malul Mării Arabiei. Posibil ca această Kerala din Sudul Indiei să fie acea comoară ascunsă pe care vei fi surprins să o descoperi așa cum nici cunoscătorii nu o știu de fapt. Pentru că totul trece prin filtrul personal. Iată mantra pentru această tură: shanti. Și știi de ce ? Pentru că shanti înseamnă pace individuală, colectivă și universală. Și fără fatalism, posibil să fie una dintre ultimele noastre șanse de a trăi experiența Planetei Albastre. Poate chiar vrem să facem pace cu ea.

Și să trecem la treabă: îți propunem o ofertă faină, de relaxare și yoga, plantații de ceai, tratamente ayurvedice și plaje liniștite. Ca să te întorci ca nou în jungla urbană. Ești pregătit să ai puțină grijă de tine într-un mic Paradis?

Și pentru că fiecare călătorie, chiar și către sine, începe cu un prim pas, vom începe tura în Munnar, acest Kashmir al Indiei de Sud, cu dealuri și plantații de ceai de un verde incredibil, în care vom face ture de câte o zi, după ce ne vom întinde prin yoga și asana, ne vom aduna gândurile prin meditație ghidată, pentru a plonja direct în starea de India. Mantra pentru aceste trei zile de început va fi: hai pace interioară, nu am toată ziua de pierdut!

Și pentru că această pace interioară nu vine pe stomacul gol, n-ai idee câtă încântare poate aduce această spicy Indian food. Cu moderație, vei dori să nu mai părăsești restaurantele South Indian, pline cu idlis, dosas, dressing de nucă de cocos, chutney de mango, toate minunile de condimente și feluri de orez, într-una dintre cele mai sofisticate experiențe culinare de pe planetă. Dar no worries, avem noi grijă să te ridicăm de la masă.

După experiența de Indian start din Munnar, ne mutăm tabăra către Thekkady, un orășel lângă Periyar National Park, unde vom plonja în păduri adânci cu păsări exotice, ascultând sunetul naturii, vom practica mai multă yoga cu profesori locali, în locații organice, mult înlăuntrul junglei. Iacă-tă o experiență de care vei vrea să-ți amintești într-o zi nebună la lucru. Liniștea și calmul se învață. Mai știi cum era să fii așa?

Și pentru că experiența Kerala nu poate fi completă fără plajă, ultima tabără de bază va fi la mare. Catalogată ca fiind în top cele mai liniștite plaje de stat în hamac din lume de către National Geographic, Marari Beach pare fi locul perfect pentru a încheia experiența de South India. Programul va fi același : yoga, meditație, plajă, mâncare fabuloasă, liniște și pace. Dar pentru a nu părăsi India fără experiența de real India, sigur te va interesa să vezi și cum e viața într-un oraș mare din Sudul Indiei, infuzat cu istorie. Deci ultima tură va fi o vizită până în orașul Kochi, fostă colonie portugheză și primul hub de comerț cu condiemente de pe bogatul continent indian. Astfel vei înțelege complexitatea Indiei de Sud, unde Hinduismul se împletește cu catolicismul și hindi cu portugheza, Isus cu Shiva. Toleranța înseamnă înțelegerea diversității. Te-am convins, așa-i?

PERIOADA

28.03.2020 – 9.04.2020
Data de începere a călătoriei este variabilă cu o zi sau două, în funcție de conexiunile zborurilor

TERMEN DE ÎNSCRIERE

05.01.2020, în limita locurilor disponibile

STILUL CĂLĂTORIEI

spiritualitate/ cultură/ Yoga

TRASEU

Munnar – Thekkady – Peryiar – Marari – Kochi

PARTICIPANȚI

10 – 12 persoane

PREGĂTIRE FIZICĂ

Nu necesită condiție fizică specială

PREȚ

Costul călătoriei este de 1650 euro.
Prețul este aproximativ, depinzând de variațiile costurilor de zbor

CONDIȚII DE PLATĂ
 • un avans de 600 euro se achită la înscriere, imediat  după  formarea grupului;
 • restul sumei se achită astfel: 450 euro până în data de 08.02.2020, iar ultima tranșă, de 400 euro, până la data de 08.03.2020.

Zilele 1 – 4 Munnar
După ce aterizăm pe aeroportul din Kochi și încheiem cu procedurile legate de viză (vom obține Visa on Arrival pe aeroport), ne ridicăm bagajele și pornim spre orășelul Munnar. Acesta se află  la o distanță de 120 km de Kochi iar pe traseul pitoresc care duce până la o altitudine de peste 1600 metri vom parcurge vreo 3 ore.

Pe durata celor 4 zile petrecute aici (4 nopți) vom fi cazați la un resort aflat în mijlocul naturii, la 30 de minute de Munnar, într-o zonă liniștită. Nu ne va lipsi nimic – confortul unor camere cu vedere spre munte, un restaurant cu mâncare indiană delicioasă, gazde primitoare dornice să ajute, ore de masaj și, desigur, sesiunile de yoga pe care le vor conduce atât Manu, cât și un profesor local. În afara acestor activități, vom face drumeții printre plantațiile de ceai din apropiere și într-unul din parcurile naționale din zonă precum Eravikulam sau Chinnar, unde putem vedea animale sălbatice, păsări și peisaje frumoase..

Tot pe durata șederii noastre în Munnar, cei care vor dori să deprindă câteva din secretele bucătăriei indiene, vor putea participa la un curs de gătit!

Zilele 5 – 7 Thekkady 2
La 90 km de Munnar, la vreo 3 ore cu mașina, undeva aproape de granița cu statul Tamil Nadu, se află un alt loc cu natură superbă, pe nume Thekkady. Este un adevărat sanctuar cu păduri dense și savană, casă pentru elefanți, căprioare, bizoni, macaci cu coadă de leu, tigri și numeroase păsări.. Așa că vom face o excursie și în PN Peryiar, rezervația naturală în care trăiesc tigri!

În Thekkady, nu doar că ne vom putea bucura în continuare de mult verde, liniște și relaxare cu sesiuni de yoga în mijlocul naturii, dar vom putea înțelege mai bine motivul pentru care bucătăria indiană are un gust atât de intens, după ce vom vizita plantațiile cu condimente naturale precum ardeiul negru, cardamomul, scorțișoara, nucșoara, nucșoara, ghimbirul sau cuișorul.

Resortul din Thekkady în care vom petrece 3 nopți și 3 zile va fi unul în mijlocul naturii, departe de orice aglomerație sau gălăgie urbană.

Zilele 8 – 11 Marari
Și pentru că Marea Arabiei este aproape, înainte de a pleca spre casă, vom mai petrece câteva zile pe plaja din Marari, unul din cele mai faine locuri pentru relaxat în hamac din lumea asta. 4 zile și 4 nopți vor fi suficiente cât să ne tihnească bine timpul petrecut aici. Resortul unde vom sta se află la doar 150 km de Thekaddy, pe care le vom parcurge în 4 ore într-un bus privat, pe un alt drum pitoresc care traversează statul Kerala.

Clasele de yoga pe plajă, apusurile superbe, dar și o vizită în istoricul Kochi și o plimbare în mijlocul deltei, laculului Vembanad ne vor face finalul aventurii indiene unul memorabil.

PREȚUL INCLUDE
 • Biletele de avion pe ruta Budapesta (sau Viena) – Kochi dus-întors cu taxele de aeroport incluse;
 • Întreg transportul la sol pe durata călătoriei conform itinerariului;
 • Cazarea în camere twin/duble pe toată durata șederii de 11 nopți în resorturi de 2 și 3 stele, cu mic dejun inclus;
 • Clase de yoga zilnice cu Manu Anghelescu și alți profesori indieni;
 • Drumeție de zi  în PN Chinnar;
 • Drumeție la plantații de ceai din zona Munnar;
 • Drumeție în zona Chellarkovil din apropiere de Thekkady;
 • Excursie în rezervația de tigri Peryar;
 • Excursie cu barca pe lacul Vembanad;
 • Tur istoric al orașului Kochi;
 • Serviciile de ghidaj cu ghizi locali pentru fiecare din excursiile din program;
 • Taxele de intrare în parcurile naționale vizitate;
 • Insotitor de grup – Ovidiu Balaj, ghid național – pe toata durata călătoriei.
PREȚUL NU INCLUDE
 • Taxa pentru viza de India (aprox. 60 euro);
 • Curs de gătit (aprox. 25 euro);
 • Asigurarea medicală de călătorie (aprox. 20 euro) – obligatorie și asigurarea storno (opțională);
 • Mesele și băuturile neincluse în program.
 • Alte servicii nemenționate în program.

Turele Garlic Trips sunt concepute pentru oameni prietenoși, cu bun simț și cu drag de aventură. Prin urmare, îmi rezerv dreptul de a-i selecta pe cei care urmează să ia parte la călătoriile mele.  

Pentru înscrieri sau dacă aveți întrebări și doriți să aflați mai multe detalii, puteți să îmi scrieți pe adresa  [email protected].

null
Explore our stories

Hunting for Aurora Borealis in Lofoten – Tur martie 2022

Când sunt întrebat care este destinația exotică cea mai apropiată în care facem ture, răspunsul meu vine fără ezitare: Insulele [...]

Călătorie în Arctica: Svalbard – tur martie 2022

Situat în zona Cercului Arctic, la doar vreo 1300 km de Polul Nord, arhipelagul norvegian Svalbard nu pare a fi [...]

Safari și plajă în Kenya – tur ianuarie 2022

Kenya a fost prima țară din Africa în care am pus piciorul, undeva prin 2013 și care m-a impresionat de [...]

Revel’ pe plajă în Sharm el Sheikh

Coasta de sud egipteană a Golfului Aqaba, între Insula Tiran și Parcul Național Ras Mohammed, prezintă unele dintre cele mai [...]

NYE in Cabo Verde – on the trail of Cesaria Evora

Primul gând pe care l-am avut despre o călătorie în Cabo Verde a fost mai demult, cam pe când mă [...]

Land of Fire and Ice – Islanda – Tur 2021

O călătorie în Islanda îți oferă posibilitatea de a descoperi lucruri pe care nu le poți găsi în alte părți [...]

Safari și plajă în Kenya – tur iunie 2021

Kenya a fost prima țară din Africa în care am pus piciorul, undeva prin 2013 și care m-a impresionat de [...]

Călătorie în Egiptul antic – tur martie 2021

Oricât de impresionante sunt civilizațiile incașă, mayașă sau etiopiană, descoperite în ultimii ani prin călătoriile Garlic Trips și în care [...]

Tripping around the arctic fjords

This is a photo article by Georgiana Mazilu, a photographer and Garlic friend who joined our trip to the Lofoten [...]

Destination – Isla Mujeres

Just a 20-minute boat ride away from the busy Cancun will get you to a funky little island with white [...]

Lofoten’s special flavor

After gazing at dazzling Northern Lights in Tromso, I traveled to Norway's most savory islands - Lofoten. Some time ago [...]

Tripping to the land of ice and fire – Iceland

For travelers searching for out-of-the-ordinary experiences, the sublime landscapes of Iceland with geysers, glaciers, and active volcanoes, are a true [...]

Singapore, a seductive blend of society

From elegant temples and tropical parks to shiny skyscrapers and fragrant medicinal shops, Singapore has an enticing blend of traditional [...]

Strolling around the streets of Havana

A few months after Cuban leader Fidel Castro's death, Garlic Trail went back to Cuba along with 7 friends. Photographer Remus [...]

Chefchaouen, Morocco – Beyond the Blue

It was time to leave Marrakech. Thanks to my Moroccan friend, who hosted and accompanied me for 7 days in [...]

A trip to the dragon’s island – Komodo

"I own nothing, but I have everything”, an Indonesian tells me. It was just a few days after school graduation, [...]

When you become a world citizen

Stonetown story was over, for now. But our journey didn't stop there, it kept unfolding new adventures before us as [...]

Gazing up at the Northern Lights in Norway

Gazing up at the Northern Lights (Aurora Borealis) is one of the most spectacular nature's show that humans can witness. [...]

Havana – an overview

1. Transportation Traveling around in Cuba can be extremely cheap, or quite expensive, depending on your choices. You can get [...]

A dance with a morena in the streets of Havana

The Cubanos have the romance in them. If sidewalks could write, then Malecon would have wonderful stories to tell. You [...]

The high road: crossing the Andes by bus

In my last day in Argentina, I embarked on one of the most scenic journeys a traveler can ever have in [...]

Journey through the Andes – Devil’s Throat

The Argentinian  journey across the Andes from Humahuaca to Tilcara is showcasing magnificent scenery.  It looks like all the intense [...]

Trippin’ to Serranias del Hornocal, Argentina (part 2)

A five hours bus ride from Salta brings me to Humahuaca, a village situated at 3012 meters high in the [...]

Unknown paradise of Khao Sok, Thailand

This article was written by Ng Siew Cheng, my Malaysian friend, whom I met in 2009 in Kuala Lumpur.  She [...]

Momente la drum, cu Sori Ţigăeru

Numai ce am ajuns ieri in Cusco, după o călătorie în Chile și Bolivia și primesc un mail cu un [...]

Trippin’ to Serranias del Hornocal, Argentina

After a night spent in Salta where I flew directly from Buenos Aires, I woke up early to go to [...]

How I fell in love with Maria

It’s been nearly 160 km and 24 hours since I left Vinales, and, still, I didn’t reach Maria la Gorda. [...]

Hitchhiking and searching for Maria – part 2

“If you want, you can sleep in my house”, I was told by the only passenger left on the bus. [...]

Hitchhiking and searching for Maria

Hitchhiking in Cuba offers a good opportunity to learn how Cubans really are and how they deal with their daily [...]

Riding through the Silent Valley of Vinales

Valle de Vinales is where the Cuban tobacco farmers create the most famous and fragrant cigars in the world. The [...]

Tripping on Strada dell’olio in Italy

Recently I noticed how my girlfriend Ines, got seriously hooked on olive oil which has become our kitchen’s primary ingredient. [...]

How did I end up moving on an island?!

When it's your first time to get away on a 'postcard' island, you might think that is the place you [...]

Visualising the majesty of Ayutthaya kindom

Ancient ruins with headless Buddhas and crumbling, but beautiful temples offer a glimpse into the glorious past of what used [...]

A cemetery tale: Europeans grieves, Chinese might feasts

This article was written by Ng Siew Cheng, my Malaysian friend, whom I met in 2009 in Kuala Lumpur.  She [...]

So how many buffaloes would I get to marry a local?

In the Minangkabau Indonesian ethnic group, the woman is the one who “buys” the man in the marriage process. So [...]

Angkor’s soul, Cambodia. About love and prejudgment

I was wandering through Angkor Wat, trying to figure out my direction, when, all of a sudden some monks appeared [...]

The mysterious Maya ruins from Tulum

Spectacularly located on a cliff overlooking the turquoise waters of the Caribbean Sea, the archaeological site from Tulum, is a [...]

Diving into the paradox–the aquatic desert of Lençois

This place is as strange as its name, and it came our way unexpectedly. I was travelling for a few [...]

What does Chinese and Japanese have in common?

On a journey on a ferryboat from Shanghai to Osaka, I met a Japanese professor with a background of 15 [...]

Osaka – things to know before you go

Almost the signature landmark for visitors, Dotonburi is the place where Osakans come to celebrate the good times and to [...]

Amigo, buy yourself some cigars while in Cuba

Cuba’s capital is something else. It combines the sun, the sea, history and art, the old with the new, and [...]

Lost and found in the labyrinth of Stonetown, Zanzibar

The ancient maze of narrow streets up Zanzibar's "Old Town", once the historic centre of ivory, gold and slave trade, [...]

Cabo Polonio, Uruguay. A journey back in time

I was quite surprised when we booked - this time in advance - a room in Cabo Polonio, for more [...]

Stone Town, Zanzibar – know before you go

Zanzibar's blend of aromatic spices, vibrant colors and cultural heritage is present everywhere in the narrow streets of Stone Town, the [...]

Joom Reab Sou from Cambodia

I tried not to be an intruder, I tried to avoid a simple tourist perspective. The kids are not exhibitors - that [...]

Hakuna Matata in Dar es Salaam

When I decided to go back to Africa, after my previous trip in 2013, all I could think about was [...]

Witnessing the carnival in Lima

Peru celebrates carnivals since ancient times. Every February, all around the country displays a street show full of splendor, with [...]

A different kind of Tenerife

Tenerife offers more than all inclusive resorts and youth summer party nights. There are plenty of places to explore around [...]

When a Japanese meets the African

I collected so many sweet memories in my first year in the volunteering program that I have recently followed in [...]

The power of silence

It has been a depressive month in Shanghai, not just because of the cloudy, cold and rainy season or the [...]

The sacred sound of Chichen Itza pyramid

  Nearby the Mexican coast stand the ruins of the most famous temple of Maya civilization - Chichen Itza. The [...]

Padang, Indonesia – an overview

Originally a port for traders of gold, spices and timber, Padang is now the third largest city in Sumatra and, [...]

Sumatra, the center of someone else’s world

At the end of the map, I discovered not only the beauty of Sumatra’s natural surroundings but also the beauty [...]

Bukittinggi, Indonesia – an overview

Situated on the edge of Ngarai Sianok Canyon and with the mountains of Merapi rising in the south, the small [...]

Dar es Salaam, Tanzania – an overiew

Most visitors spend no more than 2 days in Dar Es Salaam (DAR) and they see it mostly as a [...]

A brainstorming session in a public bus in Indonesia

After two trips to Bali, for my third time in Indonesia I have decided to go off the beaten track [...]