Situat în zona Cercului Arctic, la doar vreo 1300 km de Polul Nord, arhipelagul norvegian Svalbard nu pare a fi un loc prietenos pentru călătorul de rând. Cu două treimi din suprafață acoperită de ghețari, iar solul înghețat până la o adâncime de 500 m, Svalbard nu se găsește tocmai pe ruta turistică. În Longyearbyen, care are cel mai nordic aeroport din lume, te vei întâlni mai degrabă cu oameni de știință, meteorologi sau mineri, decât cu turiști aflați în vacanță. 

Și, totuși, există motive întemeiate pentru o călătorie aventuroasă în Svalbard, „pământul cu țărmurile reci”. Insulele au sălbăticia lor unică, pe un tărâm îngheţat de munţi golaşi, gheţari, fiorduri şi peşteri de gheaţă, insule locuite în egală măsură de oameni și urşi polari. 

După numeroase ture Garlic Trips în apropierea Cercului Polar (Islanda, Lofoten, Tromso), a venit momentul unei incursiuni și mai aproape de polul nord: Svalbard. Ce urmează să facem în cele 4 zile pe care urmează să le petrecem acolo? Itinerariul pe zile arată cam așa:

PERIOADA

18-25.03.2022

TERMEN DE ÎNSCRIERE

20.12.2021, în limita locurilor disponibile

Ziua 1. Budapesta – Oslo 

Ajungem seara în capitala Norvegiei, după un zbor direct din Budapesta. Ne transferăm la hotelul din apropiere unde vom fi cazați și avem program liber. 

Ziua 2. Oslo – Longyearbyen 

Dimineața, după micul dejun, vom avea o sesiune de briefing cu privire la programul detaliat al călătoriei din următoarele zile, pentru ca fiecare dintre călători să fie pregătit cât mai bine experiența ce urmează. Apoi ne transferăm la aeroport pentru zborul direct spre Svalbard. Ajungem spre seară, ne transferăm cu bus-ul local la cazarea unde vom petrece 4 nopți și ieșim la unul dintre puținele pub-uri/restaurante din Longyearbyen.

Zilele 3-5 Svalbard 

Deși suntem în cea mai nordică așezare umană din lume, avem parte de o atmosferă “hygge” la cazarea noastră din Longyearbyen. Diminețile le petrecem indoor, în tihnă, urmând ca abia spre orele prânzului să ieșim la explorat orășelul și împrejurimile sale.

De la muzee interesante precum North Pole Expedition Museum, ce prezintă istoria expedițiilor din Arctica și Svalbard Museum, ce prezintă relația omului cu natura specifică acestei zone, la experiențe culinare (carne de balenă, friptură de ren ori de ptarmigan, o pasăre locală, ba chiar o bere de mină de cărbune). Să nu uităm de asemenea de inter schimburile culturale cu localnicii prietenoși și călduroși, în contrast cu temperaturile extrem de reci de afară și, nu în ultimul rând, la vânatul Aurorei Boreale după lăsarea întunericului 😉 

Și apoi, desigur, vor fi excursiile aventuroase pe care le vom putea face, de la plimbarea cu sania trasă de câinii huskey, la drumeții prin zăpadă la peșteri de gheață, plimbări cu snowmobilul sau cu barca printre fiordurile Oceanului Arctic. Zăpada, gheața și briza rece arctică ne vor da un excelent refreshment, creând momente memorabile, de trăit o dată în viață.

Zilele 6-7 Tromsø 

După-amiază vom zbura către Tromsø, în Norvegia continentală, însă tot în zona cercului polar. Ne transferăm la o cabană de la marginea orașului, într-o locație numai bună pentru admirat Aurora Boreală, unde vom petrece două nopți. Pentru că da, acesta este genul de spectacol atât de fascinant și unic al naturii încât nu poți spune că vrei să-i fi martor doar o dată. Vom face un tur pietonal în centrul orașului, vizitând câteva obiective interesante precum Catedrala Arctică și Sherpatrappa (un loc panoramic cu împrejurimile Tromsø-ului.

A doua zi avem program liber, putând face un road trip printre fiordurile superbe din zonă și pe aceste doua insule de pe coasta Mării Norvegiene Sommarøy și Hillesøy, regiunea cu cea mai pură  natură din lume, pe tărâmul renilor și al elanilor. Pe traseu ne vom opri la cele mai spectaculoase viewpoints, de unde, cu puțin noroc, se pot observa în larg și balene. De asemenea, pentru doritori vom putea introduce în program un whale watching cu barca pe apele fiordurilor, pentru o intalnire cu balena cu cocoașă sau balena ucigașă. 

Ziua 8 Tromsø – Budapesta 

După micul dejun ne transferăm la aeroport pentru zborul spre casă, cu escală în Oslo. Aventura garlicilor în zona arctică s-a încheiat… 

 

* În acest moment, intrarea în Norvegia se face doar pentru persoanele care sunt vaccinate cu formula completă sau care s-au vindecat de COVID-19 în ultimele 6 luni (fiind necesară prezentarea unui certificat cu cod QR care să poată fi verificat prin platforma EU Digital COVID).

*Pentru a călători în Svalbard este nevoie de pașaport valabil cel puțin 6 luni de la data intrării în Norvegia.

 

STILUL CĂLĂTORIEI

expediție/aventură

TRASEU

Budapesta-Oslo-Longyearbyen-Tromso-Budapesta

PARTICIPANȚI

10-12 persoane

PREGĂTIRE FIZICĂ

Condiție fizică bună, cu rezistență la temperaturi extrem de reduse.

PREȚ

Costul călătoriei este de 1450 euro. Acest tarif este valabil astazi, 08.11.2021 si este supus schimbarilor tarifelor biletelor de avion.

CONDIȚII DE PLATĂ
  • Un avans de 500 euro se achită la înscriere, imediat după formarea grupului;
  • Restul sumei se achită până în data de 01.02.2022.
PREȚUL INCLUDE

– Biletele de avion pe ruta Budapesta-Oslo, Oslo-Longyearbyen, Longyearbyen-Tromsø, Tromsø-Budapesta cu taxele de aeroport incluse.

– 1 bagaj de mână de dimensiunea 40-30-20cm și 1 bagaj de mână de dimensiunea 55-40-23 cm, în greutate totală de 10 kg.

– Transferurile auto de la aeroporturi la cazări și retur.

– Cazarea cu mic dejun inclus în camere twin în Oslo și Tromsø, respectiv în camere cvadruple în  Longyearbyen la hoteluri și pensiuni de 3 stele pe durata celor 7 nopți.

-Tur pietonal în Tromsø cu vizită la Catedrala Arctică și Sherpatrappa.

– Asigurarea storno și asigurarea medicală de călătorie.

– Însoțitor de grup pe durata călătoriei din partea agenției Garlic Trips.

PREȚUL NU INCLUDE

– Activitățile opționale din Svalbard din care se poate alege – biletul de intrare la muzeul din Svalbard (apro.15 euro), excursie cu săniile trase de husky (aprox.150-180 euro/pers.), drumeție și vizitarea unei peșteri de gheață (aprox.100 euro/pers.), excursie cu barca printre ghețari (aprox.220 euro/pers.) 

-Băuturile și alte mese neincluse.

 

Turele Garlic Trips sunt concepute pentru oameni prietenoși, cu bun simț și cu drag de aventură. Prin urmare, îmi rezerv dreptul de a-i selecta pe cei care urmează să ia parte la călătoriile mele.  

Pentru înscrieri sau dacă aveți întrebări și doriți să aflați mai multe detalii, puteți să îmi scrieți pe adresa  [email protected].

null
Explore our stories

NYE 2023 in Reykjavik

Vizitarea Islandei pe timpul iernii poate fi o experiență cu adevărat deosebită! Sunt multe lucruri faine de explorat in Islanda [...]

Land of Fire and Ice – Islanda, Tur 2022

O călătorie în Islanda îți oferă posibilitatea de a descoperi lucruri pe care nu le poți găsi în alte părți [...]

Land of Fire and Ice – Islanda – Tur 2021

O călătorie în Islanda îți oferă posibilitatea de a descoperi lucruri pe care nu le poți găsi în alte părți [...]

Tripping to the land of ice and fire – Iceland

For travelers searching for out-of-the-ordinary experiences, the sublime landscapes of Iceland with geysers, glaciers, and active volcanoes, are a true [...]