O călătorie în Islanda îți oferă posibilitatea de a descoperi lucruri pe care nu le poți găsi în alte părți ale Pământului. Nu degeaba i se spune Ținutul Gheții și al Focului. Este, cu adevărat, un loc de poveste, însă nu genul pe care să o citești într-o carte sau să o asculți de la alți călători, ci pe care să o trăiești personal, chiar acolo.

După mai multe ture organizate cu prietenii Garlic în acest loc excepțional, putem spune cu mâna inimă că este țara noastră preferată din Europa, de ale cărei peisaje, desprinse parcă de pe altă planetă, ne-am îndrăgostit iremediabil. Aproape la fiecare pas am fost surprinși de decoruri diverse și inedite pe care le-am admirat în cei peste 1700 km parcurși pe drumurile Islandei. Am descoperit un tărâm al cascadelor, al vulcanilor activi, al lacurilor glaciare, al fiordurilor, al oilor și cailor sălbatici, al gheiserelor și băilor termale. Este cu tărâm cu adevărat magic de unde vei pleca cu un alt concept despre ce înseamnă, de fapt, un loc exotic în Europa.

PERIOADA

03.08.2021 – 11.08.2021

TERMEN DE ÎNSCRIERE

25.06.2021, în limita locurilor disponibile

IMG_20190812_133702
IMG_20190807_114623-01
articol 1
IMG_20190809_182629

Ziua 1 – 03.08. Sosire în Keflavik
Imediat după aterizarea pe aeroportul din Keflavik, se vor face procedurile pentru autovehiculele închiriate și mergem la cazarea noastră din Keflavik. Facem check-in la hotel și apoi avem program de voie prin micul oraș.

Ziua 2 – 04.08 Keflavik – Reykavik

Imediat după micul dejun, pornim într-un drum de aproximativ 45 de minute, printre roci vulcanice, către capitala Reykavik. În prima parte a zilei avem facem cunoștință cu orașul, ba chiar și o baie într-una din multele piscine publice, activitate de rutină zilnică pentru locuitorii capitalei islandeze. Se va urca în biserica Hallgrimskirkja pentru o panoramă de la înălțime a orașului iar mai apoi, o plimbare în zona portului unde, la prânz, se poate servi o ciorbă de creveți delicioasă. Programul zilei se continuă cu o vizită spre seară la Grotta Island Lighthouse, la periferia orașului, un loc numai bun de privit în liniște cerul, asta după ce facem check-in la cazarea din oraș, unde înnoptăm 2 zile.

Ziua 3 – 05.08. Peninsula Snæfellsnes
Astăzi vizităm Parcul Național Snæfellsjökull  și vulcanul Snaefell, de unde începe Călătoria spre Centrul Pamantului, conform cărții cu același nume scrisă de Jules Verne. Chiar dacă nu se ajunge în centrul pământului, va fi cu siguranță o zi plină de aventură, cu faimosul Kirkjufell (Muntele Biserică), canionul Rauðfeldsgjá, stâncile fascinante de la Arnarstapi sau spectaculoasele plaje de la Djúpalónssandur, Gatklettur și Londrangar. Spre seară, revenire la cazarea din Reykjavik.

Ziua 4 – 06.08. Reykjavik – Golden Circle – Mork
Astăzi se va porni pe faimosul traseu Golden Circle, ce cuprinde două mari fenomene naturale – gheizere și cascade. Se vizitează Parcul Național Thingvellir, locul unde s-a instituit primul parlament din Islanda (și din lume). Tot aici se va păși printre cele două plăci tectonice (cea eurasiatică și cea americană), care se îndepărtează una de cealaltă cu aproximativ 2 cm pe an. E de făcut o oprire obligatorie la Gullfoss, cascada de aur cu o panoramă impresionantă, iar apoi de asistat la explozia spectaculoasă a gheizerelor. Geyser, cel care a dat și denumirea fenomenului, nu mai erupe, însă Strokkur, aflat in imediata apropiere, erupe la fiecare zece minute. Se face o oprire și la vulcanul stins Kerid iar dacă timpul permite, se va vizita și izvorul termal Reykjadalur. Acest ultim obiectiv se poate atinge doar după parcurgerea pe jos a unei distanțe de aproximativ 3 km, ce implică, deci, o drumeție în natură de vreo 90 de minute dus-întors. Seara se ajunge la unitatea de cazare din Mork.

Ziua 5 –  07.08. Mork – Vik – Kirkjubæjarklaustur
Se va calatori pe Ring Road, în extremitatea sudică a țării, unde se vor vedea superbele cascade Seljalandsfosssi Skogafoss​, în continuare pe langă vestitul vulcan Eyjafjallajokul​ și apoi se va ajunge la spectaculoasele stânci de pe plaja Reynisfjara. Pe drumul spre cabana unde se va înnopta, undeva în apropiere de mica localitate Kirkjubæjarklaustur, se va face o oprire și la câmpurile de lavă cu mușchi naturali, niște formațiuni de relief unice.

Ziua 6 – 08.08. Kirkjubæjarklaustur – Jökulsárlón – Mork
Astăzi vom avea parte de alte câteva întâlniri cu niște minunății ale naturii – ghețarul Svinafellsjokull, cascada Svartifoss sau lacul glaciar Jökulsárlón și al său Diamond Beach​, plaja cu nisip negru și cu bucăți de gheață desprinse din ghețarul Vatnajokull.

După-masă se revine spre Mork, în apropiere de cascada Seljalandsfoss, iar pe drum se poate opri oriunde ne îmbie peisajele cu văi, case izolate și cai sălbatici de la marginea drumului.

Ziua 7 09.08. Mork / Insula Vestmannaeyjar
Este o zi cu program liber, așa că unii se pot odihni la ferma cu animale unde suntem cazați iar alții pot face o excursie pe insula Vestman, unde se ajunge după o scurtă călătorie cu mașina iar apoi cu ferryboat-ul.

Ziua 8- 10.08. Mork-Reykjavik-Keflavik
Se revine în capitală unde unii pot alege pentru o excursie pe mare pentru o întâlnire cu balenele sau pentru o sesiune de răsfăț cu spa la Blue Lagoon, probabil cel mai tare centru de spa din lume. În jur de ora 16.00 plecăm spre birourile Rental Car unde predăm automobilele închiriate, iar apoi ne transferăm la aeroport pentru zborul de ora 20.40 spre Budapesta. Călătoria garliclor în Islanda s-a încheiat.

STILUL CĂLĂTORIEI

natură/ off-road/ hiking/ ghețari

TRASEU

Rejkavik – Snæfellsnes – Golden Circle – Mork – Vik – Kirkjubæjarklaustur – Jökulsárlón – Vestmannaeyjar – Keflavik – Blue Lagoon

PARTICIPANȚI

8 – 10 persoane

PREGĂTIRE FIZICĂ

Condiție fizică medie

PREȚ

Costul călătoriei este de 1250 euro.
Prețul este aproximativ, depinzând de variațiile costurilor de zbor

CONDIȚII DE PLATĂ
 • Un avans de 500 euro se achită la înscriere, imediat după formarea grupului;
 • Restul sumei se achită până la data de 04.07.2021.
PREȚUL INCLUDE
 • Zborul dus-întors Budapesta-Reykjavik, cu Wizz Air, cu bagaj de mână inclus de maximum 10 kg cu dimensiunile de 40x30x20 cm;
 • Cazarea pe toate cele 7 nopți în cabane sau hosteluri în camere de 2-4 persoane (în general aceste hosteluri arată impecabil –  vom avea si o locație cu 2 nopți unde întreaga cabană va fi a noastră, iar camerele au paturi twin);
 • Transportul pe întreaga călătorie în Islanda în auto (aproximativ 1100 km), inclusiv transferurile de la și înspre aeroportul Keflavik (la distanța de 50 km de Reykjavik);
 • Combustibilul, asigurări auto premium, taxele de drum;
 • Asistență turistică înainte și pe toată durata călătoriei;
 • Însoțitor de grup din partea agenției Garlic Trips.
PREȚUL NU INCLUDE
 • Mesele si băuturile pe durata călătoriei;
 • Bagaj suplimentar de cală la zboruri;
 • Asigurare de călătorie storno și medicală;
 • Excursii opționale precum Westman Islands (aprox. 30 euro/persoană cu ferryboat-ul).

Turele Garlic Trips sunt concepute pentru oameni prietenoși, cu bun simț și cu drag de aventură. Prin urmare, îmi rezerv dreptul de a-i selecta pe cei care urmează să ia parte la călătoriile mele. Pentru înscrieri sau dacă aveți întrebări și doriți să aflați mai multe detalii, puteți să îmi scrieți pe adresa  [email protected].

dav
dav
articol-7
dav
articol-5
null
Explore our stories

Tripping to the land of ice and fire – Iceland

For travelers searching for out-of-the-ordinary experiences, the sublime landscapes of Iceland with geysers, glaciers, and active volcanoes, are a true [...]